Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Будуть готувати резервістів

У першому кварталі 2017 року розпочинається підготовка резервістів


Із 17 січня до травня на базі п’яти військових частин відбудуться навчальні збори резервістів першої черги.



Про це повідомляє сайт Збройних сил України. 


Зокрема, від сьогодні, із 17 січня до травня на базі п’яти військових частин відбудуться навчальні збори резервістів першої черги.


Кожен з етапів навчань триватиме 30 діб. До слова, торік такий вишкіл волиняни-резервісти здобули у навчальних центрах Рівненської та Львівської областей. Тому цього року не залучатимуть тих, хто пройшов збори торік.


Мета навчань – вдосконалення індивідуальних навичок резервістів. Нині працівники військових комісаріатів області опікуються оповіщенням, викликом, проходженням медичного огляду тих, хто перебуває в оперативному резерві першої черги.


Резервісту на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, харчування, безплатне медичне забезпечення. Йому компенсують середньомісячну зарплату на підприємстві, виплачуючи від 4 800 до 6 400 гривень, добові за кожен день перебування в частині. Ті, хто не працює, отримає мінімальну зарплату – 3 200 гривень. Після завершення зборів резервістам виплачуватимуть від 5 до 7 тисяч гривень залежно від військового звання.


 

Telegram Channel