Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Поінформовані — значить озброєні

Нещодавно у Любешівському районному центрі зайнятості був проведений семінар для військовослужбовців та учасників АТО


Проведення таких семінарів підвищує обізнаність у багатьох аспектах та допомагає вирішувати конкретні питання соціальної і психологічної адаптації військовослужбовців.



Тетяна КЛЯМАР


Мета цього заняття – ознайомити учасників антитерористичної операції з послугами державної служби зайнятості та надати їм якомога ширшу інформацію про можливості реалізації прав на соціальні гарантії.



Директор Любешівського районного центру зайнятості Надія Корець розповіла про ситуацію на ринку праці регіону. Надія Михайлівна звернула увагу на специфіку економічної діяльності юридичних підприємств та малого бізнесу на території району, на робочі місця, які вони пропонують. Присутні дізналися про започаткування власної справи за сприяння служби зайнятості, оскільки район сільськогосподарський, то значна кількість людей працездатного віку працює в особистих селянських господарствах або веде діяльність на умовах фізичних осіб-підприємців. А ще нині особлива увага приділяється розвитку ягідництва.



Про порядок оформлення пенсії за інвалідністю внаслідок отримання травм під час бойових дій поінформував присутніх представник управління Пенсійного фонду у Любешівському районі Руслан Бубало. Він розповів про соціальні гарантії учасників антитерористичної операції у системі пенсійного страхування у разі набуття інвалідності  в період поза військовими діями. Загалом зустріч відбулася у формі діалогу, в результаті якого присутні отримали обґрунтовані відповіді на всі запитання, які їх цікавили.



Проведення таких семінарів підвищує обізнаність у багатьох аспектах та допомагає вирішувати конкретні питання соціальної і психологічної адаптації військовослужбовців. Відтак і надалі планується щомісячне проведення спільних зустрічей у формі роботи «Клубу учасників АТО».

Telegram Channel