Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Броварах продавали книги з пропагандою Путіна

У місті Бровари на Київщині, у книгарні «Буква» продають видання, які прославляють Росію та політику її президента Володимира Путіна


За словами адміністраторки книгарні, «зрадницькі» видання просто не помітили.



Про це повідомляють на сайті організації «Маєш право знати», пише "Вголос".


Як написав активіст організації, громадський діяч Дмитро Капрій, на полицях книгарні представлені видання, які прославляють і радянського диктатора Йосипа Сталіна. На їхніх обкладинках є зображення прапору Росії, червоної зірки та «колорадської» стрічки.


Серед таких книг: Артем Драбкін «Вытащить с того света!», «Я дрался на бомбардировщике», Федір Віхрєв «Третий фланг», «Веду бой» та інші.


«Веду бой» Федора Віхрєва, на обкладинці якої російський триколор. Із рецензії стає відомо, що в книзі прославляють Володимира Путіна та Росію», – написав Капрій.


За словами адміністраторки книгарні, «зрадницькі» видання просто не помітили. Окрім цього, вона запевнила, що жодних офіційно затверджених переліків заборонених книг у них немає. Це підтвердили і в Службі безпеки України.


«Пані запевнила, що вони регулярно перевіряють полиці на наявність забороненої літератури та вилучають її, якщо знаходять. Наявні проросійські примірники, мовляв, не помітили», – написав Капрій.


За словами Капрія, згодом полиці книгарні «зачистили» від сумнівних видань, а порожні місця заповнили книжками про очільника українського націоналістичного руху Степана Бандеру, Іловайський котел та Євромайдан.


 

Telegram Channel