Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Вирішити конфлікт на Донбасі допоможе Китай?

На це сподівається Порошенко


Обидві країни демонструють щиру зацікавленість у зміцненні традиційної дружби і розширенні плідної співпраці.



Президент Петро Порошенко сподівається, що Китай сприятиме поверненню Криму та врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це йшлося під час його зустрічі із головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає "Главком".


«Було досягнуто домовленості щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримання миру та стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради безпеки ООН», - зазначив пан Порошенко.


За словами президента, обидві країни демонструють щиру зацікавленість у зміцненні традиційної дружби і розширенні плідної співпраці.


Сторони наголосили, українсько-китайські відносини мають стратегічний характер та базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн.


Сі Цзіньпін запевнив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір українського народу.


Раніше Порошенко прибув у Давос на Всесвітній економічний форум.


Під час роботи форуму Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з главами держав та урядів, керівниками міжнародних організацій, а також із президентами провідних іноземних компаній та світовими інвесторами.

Telegram Channel