Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
39 100 гривень для дітей-сиріт наколядували на благодійному концерті в Горохові

Волинь-нова

39 100 гривень для дітей-сиріт наколядували на благодійному концерті в Горохові

У районному народному домі «Просвіта» цього містечка відбулося колоритне театралізоване дійство «Різдво у селі» з участю церковних хорів Української Православної Церкви Московського патріархату

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Десять років поспіль натхненником цього благодійного концерту на радість людям і задля збору коштів для діточок-сиріт був ініціатор його проведення, благочинний Горохівського благочиння, настоятель храму Різдва Христового міста Горохів отець Олександр Пасічник. Проте в кінці минулого року його душа полинула у Вічність, залишивши у спадок парафіянам смуток за собою, ставши їм взірцем Боголюбивості.


Науку вчителя з вдячністю перейняв нинішній в.о. настоятеля храму Різдва Христового міста Горохова отець Андрій Гаврилюк, який і став автором змістовного сценарію різдвяної феєрії. За його задумом, благодійне дійство було покликане зібрати кошти для дітей-сиріт і дітей загиблих воїнів АТО Горохівщини.



Сцена і глядачі насолоджувалися і віршами, і піснями у щирому дитячому виконанні, які у театралізоване дійство гармонійно вплела його режисер Людмила Панчук.



Торжество розпочалося милозвучним піснеспівом хору священнослужителів УПЦ. Присутніх у залі сердечно віншував усіма людськими чеснотами, добрими справами, здоров’ям і многоліттям благочинний Горохівського благочиння, настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Ярівка отець Валерій Пилипчук.  А відтак сцена аж задзвеніла голосами чи не з півсотні діточок – вихованців недільної школи храму Різдва Христового міста Горохова, яким Божу Науку  викладає отець Андрій Гаврилюк. Сцена і глядачі насолоджувалися і віршами, і піснями у щирому дитячому виконанні, які у театралізоване дійство гармонійно вплела його режисер Людмила Панчук. Доки її чоловік-знаменитість – Народний артист України Петро Панчук – дарує свій зірковий талант глядачам столичних сцен, його чарівна дружина здійснила постановку різдвяного свята на сцені рідного Горохова. Звісно, зі синочком Серафимчиком. Сама перевтілилася у привітну Господиню, ролі хазяйновитого Господаря і їх милих Діток зіграли Тарас Гриб і юні прихожани храму Різдва Христового Дарина Кузьмук, Дарина Шеремета, Катруся Лісова, Сирітки – Максим Сайкевич.



Церковний хор Свято-Різдво-Богородичного храму села Цегів.


До імпровізованої хати прибули всіх-усіх привітати церковні хори Свято-Михайлівського храму села Бужани з настоятелем отцем Павлом Сукманським, Свято-Анно-Зачатіївського храму села Ржищів із настоятелем отцем Віталієм Ткачуком, Свято-Різдво-Богородичного храму села Цегів (настоятель отець Олександр Солодуха), Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Ощів із настоятелем Романом Світликом, Свято-Георгіївського храму села Бережанка з настоятелем отцем Валерієм Пилипчуком, Свято-Миколаївського храму села Скобелка з настоятелем Назарієм Філіповичем, учасники зразкового гурту «Щедрик» БДЮТ міста Горохів (керівник Людмила Гетьманчук), вокальний ансамбль «Надія» Горохівської ТПО УТОС  (керівник Микола Гриб). Гуртом наколядували 39100 гривень, 1500 грн із цієї суми у благодійну скриньку поклали діточки з недільних шкіл Свято-Миколаївських храмів села Скобелка і села Звиняче (настоятелі Назарій Філіпович і Сергій Бачинський), Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Ярівка ( настоятель отець Валерій Пилипчук). Доки всі колядували, хлопчики і дівчатка неабияк торгували домашніми солодощами, спеченими юними і дорослими прихожанами трьох храмів для гостей і учасників велелюдного театралізованого дійства. До випічки  смакував і ароматний чай, який пропонували Віталій Коннов та Іван Стецюк.



Хористи і настоятель Свято-Анно-Зачатіївського храму села Ржищів.


За різдвяне сяйво з улюблених українських колядок і щедрівок, за їх виконання, авторський задум і театральне оздоблення свята його учасникам сердечно дякувала, вітаючи всіх із святом,  голова райдержадміністрації Любов Матвєєва.


Зі слів отця Андрія Гаврилюка, благодійний концерт був організований спільними стараннями  Мар’янівського (благочинний отець Микола Черняк) і Горохівського (благочинний отець Валерій Пилипчук) благочинь. Кошти будуть використані для змістовного, сповненого духовністю дозвілля всіх 60-ти дітей-сиріт, а також дітей загиблих воїнів АТО Горохівщини. 


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel