Курси НБУ $ 39.43 € 42.75

У Ветлах таки буде терапевтичне відділення

Правда, не на 15 ліжко-місць, а на 5

Марина ЛУГОВА


Цими днями представники громади цього села, що в Любешівському районі їздили до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з приводу проблеми, пов'язаної із закриттям у їхньому селі терапевтичного відділення Любешівської центральної районної лікарні.



Неабиякий виграш уже у тому, що при терапевтичному відділенні працюватиме цілодобовий пост, де чергуватимуть медичні сестри, а відтак люди не залишаться без медичної допомоги.



Ветлівський сільський голова Любов Павлік розповіла, що Володимир Петрович, вислухавши людей, пообіцяв посприяти у відкритті у Ветлах пункту екстреної медичної допомоги. Поки ж вирішуватиметься це питання, голова облдержадміністрації зауважив, що не проти функціонування у цьому селі терапевтичного відділення із п’ятьма ліжко-місцями. Щоправда, на умовах співфінансування.


З приводу того, з яких джерел надходитимуть кошти на утримання цих ліжко-місць, Любов Адамівна сказала:
- Фінансуватиме втричі скорочене, але все-таки збережене терапевтичне відділення № 2 Любешівської центральної районної лікарні, район і сільська рада. У якому співвідношенні? Це стане відомо після того, як будуть зроблені розрахунки.


За словами сільського голови, неабиякий виграш уже у тому, що при терапевтичному відділенні працюватиме цілодобовий пост, де чергуватимуть медичні сестри, а відтак люди не залишаться без медичної допомоги. Адже відомо, що хвороба не вибирає пори — і пізно ввечері може прихопити, і вночі, і тоді доводиться викликати екстрену допомогу, яка є у Любешові і Великій Глуші, але не завжди, на жаль, прибуває оперативно на виклик. Ну а створення свого пункту екстреної медичної допомоги, про що йшлося на зустрічі з очільником обласної влади, то це те, що дуже необхідне у віддаленому поліському селі.

Telegram Channel