Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
І взуття потребує уваги до себе

Волинь-нова

І взуття потребує уваги до себе

Від того, як швидко будете його очищати від бруду і вчасно сушити, залежить термін служби. Якщо є можливість – бажано купити дві пари зимового взуття. Тоді зможете повноцінно просушити і обробити взуттєвою косметикою «постраждалі» чоботи

Олена Кальчик


Перед тим як вперше «вивести» нову пару в світ, її потрібно покрити водовідштовхувальним засобом. Поки немає потертостей і подряпин, перевагу краще віддати безбарвним засобам. Якщо після вулиці чоботи сильно забруднилися і промокли, не залишайте їх у такому стані. Бруд потрібно змити звичайною проточною водою. Надлишки її витерти м'якою тканиною або серветкою. Внутрішній простір промоклого взуття заповнити м'ятим папером, газетою. Папір добре вбирає вологу і допомагає зберігати правильну форму. Щоб взуття гарненько просохло, на це потрібно не менше доби.
Починати обробку взуття можна тільки після повного висихання. Будьте уважні, щоб засоби по догляду призначалися саме для того матеріалу, з якого виготовлені ваші чобітки. Крем слід наносити рівномірно. Щоб він добре просочився в шкіру і шви, потрібно близько 10 годин, тільки тоді виходить надійна захисна плівка. Якщо нанести крем перед виходом на вулицю, він просто змиється з поверхні.



Протипоказано використовувати фен, батареї або інші нагрівальні прилади, так як це погано позначиться на стані чобіт.



У випадку, коли промокле взуття потрібно висушити якнайшвидше, вдамося до допомоги електричних сушарок. Але важливо уважно прочитати інструкцію. Протипоказано використовувати фен, батареї або інші нагрівальні прилади, так як це погано позначиться на стані чобіт.
Замшеве взуття краще не носити в сиру і дощову погоду, але якщо вже так трапилося, повернувшись додому, негайно обробіть мильною теплою водою з додаванням нашатирного спирту. Потім потримайте над парою, почистіть спеціальною щіткою і нанесіть водовідштовхувальний засіб.
Дуже брудні валянки і фетрові черевики потрібно добре вимити, просушити і почистити жорсткою щіткою або дрібнозернистою шкіркою.
До шкіри білого кольору підхід особливий. Її краще очищати поролоновою губкою, попередньо змочивши її в слабкому розчині з пральним порошком.
Взуття з лакованої шкіри не призначене для носіння щодня. Його не рекомендується взувати в сиру погоду. Лак не переносить різких перепадів температури, від цього шкіра стане тьмяною і може потріскатися. Однак доглядати за таким взуттям досить просто. Якщо поверхня втратила блиск, це можна виправити, нанісши на неї вазелін, після чого протерти.


Вибираємо засоби догляду
Креми на гуталіновій основі — класика взуттєвої косметики. Хоча вони не дуже добре просочуються і вимагають спеціальної обробки щіткою, і все ж найкраще підходять для догляду за зимовим взуттям.
Емульсійні креми більш м'які. Сприяють утворенню на поверхні взуття пористої плівки, яка дає змогу виходити волозі назовні. Придатні для порівняно теплої погоди.
Блискучі креми у міру висихання сприяють утворенню блискучої плівки. Продаються в ємностях з поролоновою губкою. Такий крем бажано наносити звечора.
Аерозоль — засіб, який використовується в основному для надання шкіряному взуттю водовідштовхувальних властивостей.
При покупці засобу зверніть увагу на термін придатності продукції, поверхню крему (вона повинна бути рівномірною, однотонною і гладкою).




Telegram Channel