Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи підмінив волинський священик Євангеліє?

Волинь-нова

Чи підмінив волинський священик Євангеліє?

У редакцію нашої газети цими днями зателефонував чоловік із села Чорників Володимир-Волинського району і розповів детективну історію, пов’язану зі старовинною книгою, яка є власністю місцевого Свято-Троїцького храму

Марина ЛУГОВА


Суть цієї історії така. Як вважає дехто із парафіян, настоятель церкви взяв Євангеліє на реставрацію, а повернув згодом зовсім інше видання. Одне слово, сталася підміна, яка й обурила людей. Чоловік, який телефонував, не назвався. Але хоч дзвінок і був анонімним, ми зацікавилися таким фактом. Тим більше, що, як з'ясувалося, того дня (у п'ятницю, 27 січня) у храмі села Чорників відбулося зібрання парафіян з участю владики Володимир-Волинського і Ковельського УПЦ та благочинного Володимир-Волинського району якраз із приводу згаданої старовинної святої книги.



За словами отця Сергія, винесли Євангеліє до людей, роздивилися і більшість проголосувала, що ніякої підміни не відбулося – «Євангеліє наше».



Із благочинним Володимир-Волинського району отцем Сергієм ми поспілкувалися по телефону вже після того, як збиралася громада, і, як висловився священик, внутрішній конфлікт було вичерпано. Як же він вирішився? За словами отця Сергія, винесли Євангеліє до людей, роздивилися і більшість проголосувала, що ніякої підміни не відбулося – «Євангеліє наше». Це, мовляв, кільком жителям села здалося, що сталася підміна.


Але ж із приводу цього «внутрішнього» конфлікту була заява від мешканців села Чорників у прокуратуру Володимир-Волинського району. Звідти, як стало відомо, її направили у місцеву поліцію, працівники якої і мають провести розслідування. Тож, мабуть, у цій історії ще рано ставити остаточну крапку?


Фото з архіву редакції.

Telegram Channel