Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Поки Порошенко балакає  з Трампом по телефону, Тимошенко встигла  з ним пообніматись

Волинь-нова

Поки Порошенко балакає з Трампом по телефону, Тимошенко встигла з ним пообніматись

А головному фіскалу України Роману Насірову загрожує звільнення лише за те, що він посмів без дозволу наблизитись до американського президента

Між міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим спалахнув публічний скандал. Данилюк звинуватив свого підлеглого, що той без дозволу, як того вимагає законодавство, покинув межі України та літав на інавгурацію новообраного президента США Дональда Трампа. Квиток на захід Насірову, до речі, міг обійтися від 20 до 250 тисяч доларів або майже 7 мільйонів гривень


Василь РОГУЦЬКИЙ



-Насіров поїхав в Америку під час відпустки, не погодивши це з міністром фінансів і прем’єр-міністром України, що є вимогою законодавства. Це – грубе порушення… Нема нічого поганого в тому, щоб побувати на інавгурації президента США, але це досить недешеве задоволення. Те місце, де він був, коштує приблизно 250 тисяч доларів. Немаленька сума. А чи вона задекларована? А якщо це було безкоштовно, то хочу запитати, чому саме керівника податкової служби України запрошують на такий захід? Безкоштовно. Може, це послуга? Може, це подарунок? Так, законодавство забороняє напряму приймати такі подарунки і такі послуги, – заявив учора на прес–конференції Олександр Данилюк.
Міністр також розповів, що Насіров був присутній і на традиційному молитовному сніданку Трампа, що теж є «недешевим задоволенням».



Факт зустрічі Леді Ю з Трампом підтвердили у Білому домі. Там заявили, що поспілкуватись їм вдалось під час фотосесії.



— Згідно із законом, як координуючий міністр я маю звернутися до НАЗК і до НАБУ зі зверненням, щоб вони проаналізували відповідну ситуацію, – сказав Данилюк. На його думку, через візит до США Насірова можуть звільнити з посади.
Сам Роман Насіров зізнався, що є прихильником нового президента США і потрапив на його інавгурацію під час відпустки на запрошення «колишніх колег по роботі».
Тим часом поки Насіров спостерігає здалеку за Дональдом Трампом, а Петро Порошенко розмовляє з ним по телефону, Юлія Тимошенко змогла особисто зустрітись і поговорити з американським президентом. Це сталось під час Національного молитовного сніданку минулого четверга.
Недоброзичливці одразу ж висунули версію, що Юлія Володимирівна підстерегла Трампа десь біля туалету. У розповсюдженні таких чуток пані Тимошенко звинуватила команду Петра Порошенка. До речі, факт зустрічі Леді Ю з Трампом підтвердили у Білому домі. Там заявили, що поспілкуватись їм вдалось під час фотосесії.
Учора на погоджувальній раді парламенту Юлія Тимошенко поінформувала, про що була її коротка розмова із Дональдом Трампом:
Під час моєї зустрічі з президентом США я почула слова підтримки України, бажання допомогти нам, – сказала Тимошенко. – Київ не буде залишений без допомоги найнадійнішого нашого союзника – США, але багато що і в руках України, – сказала Тимошенко.


 

Telegram Channel