Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Коли ж нарешті висплюсь!?»

Волинь-нова

«Коли ж нарешті висплюсь!?»

Таке нарікання можна почути від багатьох стомлених і знервованих мам. Як зарадити цій проблемі?


Відомо, що немовлятам до трьох місяців потрібно спати близько 16—20 годин на добу: 8—9 — вночі, а решта — вдень. Дітям після року — 12—13 годин, після чотирьох — близько 11 годин, з шести — 9—10, після 12 років — 8,5 години на добу.
Виходячи з цього, формуйте режим дня. У проміжках між сном забезпечте малюку активну життєдіяльність: грайтеся, гуляйте, не давайте йому спати, поки він справді цього не захоче. Подбайте про оптимальну температуру в дитячій кімнаті — 18—20 градусів, правильну вологість — 50—70 відсотків, а також про зручне ліжечко з жорстким матрацом та якісні підгузки.
Купання у прохолодній воді — це прекрасний спосіб фізично втомитися. А легенький масаж із застосуванням спеціальної олійки гарно налаштовує на сон. Якщо робити це щовечора, дуже швидко крихітка звикне, сформується умовний рефлекс: купання — масаж — сон.
Постарайтеся добре нагодувати малюка, вкладаючи спати, інакше він обов’язково прокинеться вночі і вимагатиме не додану норму. Дотримуйтесь обов'язкового правила: як би не бракувало часу, яким би не був ваш настрій, з дитиною треба спокійно й доброзичливо спілкуватися, вона має знати, що ніжний голос мами заспіває ласкаву колискову або розповість улюблену казку. Такий ритуал теж формує «сонний рефлекс».
Кольки, зубки — все це, звичайно, неминуче. Через це проходили всі. Але сьогодні існує чимало спеціальних препаратів, що полегшують самопочуття дитини. Їх вам порекомендує педіатр.

Telegram Channel