Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Пора теля відлучати

Волинь-нова

Пора теля відлучати

Але до цього моменту його спершу треба підготувати. Насамперед — навчити їсти з годівниці та пити з корита. Поставте їх якомога далі від корови, бо доросла тварина не підпустить до годівниці теля. А до початку відлучення воно вже повинно вміти їсти сіно, зерно або траву

Підготовчий раціон мусить включати злаковий силос (кукурудзу, сорго, пшеницю або овес), бобовий фураж та концентровану білкову добавку. Переконайтеся, що в ній немає продуктів тваринного походження, бо у деяких телят можуть розвинутися симптоми коров'ячого сказу, коли подорослішають.



Чим менший стрес відчувають тварини під час відлучення, тим краще для обох. Зокрема, телята не втрачатимуть вагу.



Відлучайте маля, відводячи корову із загорожі так, щоб воно залишалося у знайомому оточенні. Спостерігайте за твариною в цей непростий період. Розділіть корову і теля так, щоб вони бачили один одного, але останнє не могло прикластися до вимені. Можна вставити теляті в ніс кільце з шипами. Корова відштовхне малюка, бо шипи колотимуть їй вим’я.
Чим менший стрес відчувають тварини під час відлучення, тим краще для обох. Зокрема, телята не втрачатимуть вагу. Починати відлучати їх можна після 120 днів від народження.


 

Telegram Channel