Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

На материкову Україну вивезуть 12 ув’язнених з Криму

Їх передадуть 3 березня

Українська і російська сторони узгодили дату передачі 12 ув’язнених з анексованого Криму на материкову частину України, процес передачі запланований на 3 березня. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов на своїй сторінці в Facebook, пише “Радіо Свобода”.



Це не політв’язні. Це люди, які були засуджені українськими судами, але вони всі громадяни України і мають право повернутися на територію України.



«Ми узгодили з ФСВП Росії дату передачі 12 громадян України, які відбували покарання в Криму і були незаконно переміщені з тимчасово окупованої території Криму до Росії. Відразу уточнюю, що це не політв’язні. Це люди, які були засуджені українськими судами, але вони всі громадяни України і мають право повернутися на територію України. Зараз передача запланована на 3 березня», – написав Пєтухов.


Напередодні в офісі українського омбудсмена Валерії Лутковської повідомляли, що найближчим часом розраховують на перевезення 16 ув’язнених з анексованого Криму на материкову частину України.


Під час візиту у грудні минулого року в анексований Крим уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковській дозволили відвідати трьох з 42 українських політв’язнів. Зокрема омбудсмен змогла зустрітися з трьома фігурантами «справи 26 лютого» – Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим і Мустафою Дегерменджі.

Telegram Channel