Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Ще одна приміська сільрада готова співпрацювати з Луцьком

Депутати Луцької міської ради висловилися за співробітництво територіальних громад обласного центру та Підгайцівської сільради

Ірина РЕПЕТУХА


На засіданні комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту депутати підтримали проект рішення про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад обласного центру та Підгайцівської сільради.



І в Підгайцях, і в Струмівці за останні роки 28 земельних ділянок (паїв) громадяни вже відчужили за вигідними цінами.



Питання співпраці ще раніше обговорювалося громадою села, депутатами, місцевими активістами з луцькими чиновниками. Тоді Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк озвучив очікувані вигоди від співробітництва: допомога у відновленні каналізаційної мережі, вивіз сміття, нормальне транспортне сполучення з містом, безперешкодний доступ сільських дітлахів до міських дитсадків та шкіл, курсування в Підгайці тролейбусів, які мають запас автономного ходу, без електроліній, на 5-6 кілометрів, відкриття в селі відділення ЦНАПу.


У цій розмові було наголошено, що йдеться лише про співпрацю, а не про об’єднання. На висловлені людьми побоювання, що вони можуть втратити свої земельні паї при взаємодії з містом, заступник міського голови Сергій Григоренко відповів, що тільки Верховна Рада може вилучити землю без згоди місцевої ради і власника для суспільних потреб. Луцьк не може забрати земельні наділи. Зацікавлені забудовники готове запропонувати за них комерційну ціну.


Зазначимо, що і в Підгайцях, і в Струмівці за останні роки 28 земельних ділянок (паїв) громадяни вже відчужили за вигідними цінами.

Telegram Channel