Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

То від чого ж помер Чуркін?

Медекспертам не вдалося визначити причину смерті посла Росії в ООН

Медичним експертам, які проводили розтин тіла посла Росії в ООН Віталія Чуркіна, потрібні додаткові дослідження, щоб визначити, як і чому він занедужав у власному кабінеті, а потім помер.


Про це пише “Українська правда” з посиланням на Asociated press.



Медичні експерти прийшли до висновку, що смерть Чуркіна потребує подальшого вивчення, яке, як правило, включає токсикологічні та інші дослідження.



Міські медичні експерти прийшли до висновку, що смерть Чуркіна потребує подальшого вивчення, яке, як правило, включає токсикологічні та інші дослідження. Вони можуть зайняти кілька тижнів.


Медичний експерт несе відповідальність за розслідування випадків смерті внаслідок насильства, нещасного випадку, суїциду, у випадках, коли людина здавалася здоровою або за будь-яких незвичайних і підозрілих обставин. Як зазначає видання, більшість смертельних випадків, що розглядає бюро не є підозрілими.
Справу Чуркіна було передано до бюро судмедекспертизи лікарнею, де він помер.


Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Американські ЗМІ ймовірною причиною смерті назвали серцевий напад.


За час роботи в Радбезі ООН Віталій Чуркін став одним із символів російської брехні щодо подій в Україні.


Рада Безпеки ООН прийняла заяву для ЗМІ у зв'язку зі смертю постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна.


Раніше повідомлялося, що  під час дискусії у понеділок Росія наполягала на необхідності ухвалити формальне рішення РБ ООН щодо смерті Чуркіна, однак український посол Володимир Єльченко запропонував інший механізм, який використовується у таких випадках – "заяву для преси". Цю пропозицію підтримали всі присутні учасники РБ ООН.

Telegram Channel