Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Луценко закликав почати міжнародне переслідування бойовиків «ЛДНР»

Щоб допомогти Україні захиститись від російської агресії, світ повинен почати міжнародне кримінальне переслідування терористів так званих ЛНР і ДНР

Україна потребує якнайшвидшого політичне рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій ДНР і ЛНР. Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав сьогодні під час спілкування з журналістами, повідомляє ЛІГА.net.


Він повідомив, що ст. 258 КК України (терористичний акт) є однією з найбільш широко застосовуваних зараз на території Донецької та Луганської областей.



Ми потребуємо якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій ДНР і ЛНР.



"Ми всі пам'ятаємо загострення ситуації в Авдіївці, все пам'ятаємо про жертви. Всі випадки дій щодо цивільних осіб Авдіївки кваліфіковані як терористичний акт", - зазначив Луценко.


За його словами, правоохоронці чітко фіксують всі випадки терористичних актів не тільки проти військовослужбовців України, а й проти цивільного населення, а також фіксують всі матеріальні збитки, які завдають терористи як промисловим, так і житловим об'єктам інфраструктури.


"Це меседж для європейських друзів України - ми потребуємо захисту мирного населення від терористичних актів, які щодня відбуваються на території України. Ми потребуємо якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій ДНР і ЛНР", - підкреслив Луценко.


ДНР і ЛНР - терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частину Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.


 


 

Telegram Channel