Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

СБУ виявила організації, яких спонсорує Росія

За словами Грицака, з початку 2015 року РФ почала фінансувати політичну активність в Україні, однією з цілей якої є прихована федералізація

СБУ викрила ряд організацій, які створені і фінансуються спецслужбами РФ для дестабілізації ситуації в Україні. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава служби Василь Грицак, передає кореспондент LIGA.net.



Спецслужби РФ і так звана п'ята колона створили ряд проектів. Вони називаються Громадська рада Дніпропетровська, Соціальне Запоріжжя, Одеса за порто-франко, Харківська Слобожанщина.



"Спецслужби РФ і так звана п'ята колона створили ряд проектів. Вони називаються Громадська рада Дніпропетровська, Соціальне Запоріжжя, Одеса за порто-франко, Харківська Слобожанщина. Вони просуваються по декількох напрямках на рівні окремих регіонів через народних обранців різних рівнів. Механізм дії – форуми, круглі столи, конгреси зі зверненнями до Верховної Ради, президента України, створюючи ілюзію масової підтримки", - сказав він.


"СБУ спільно з ГПУ відзначена протиправна діяльність... Так, керівником першої групи є колишній помічник міністра освіти України Табачника Кузьменко А.В., який отримав завдання і фінансування від російських спецслужб. Координатор в регіонах – колишній член Українського вибору Золотарьов", - сказав глава СБУ.


За словами Грицака, з початку 2015 року РФ почала фінансувати політичну активність на території України, однією з цілей якої є прихована федералізація.


 


 

Telegram Channel