Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Куди зникли картини Марчука?

Поліція заявляє про перші результати у справі

Правоохоронці розслідують історію із зникнення полотен всесвітньо відомого митця, народного художника України Івана Марчука.


Про це на своїй сторінціу Фейсбуці повідомив радник міністра МВС України Михайло Апостол з Тернопільщини, повідомляє Укрінформ.



Зникла сто одна картина найвідомішого українського художника сучасності Івана Марчука.



«Зникла сто одна картина найвідомішого українського художника сучасності Івана Марчука. Ще влітку минулого року він передав свої кращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати "мистецький переворот" у свідомості європейців. На жаль, ані обіцяної вересневої, ані будь-якої іншої виставки видатний художник з того часу так і не відкрив», - пише Апостол.


За словами радника міністра, він звернувся до компетентних осіб, які, у свою чергу, зустрілися з Іваном Марчуком. Було прийнято рішення заявити про скоєний злочин до органів Національної поліції України.


«Сьогодні – перший результат: обізвався агент, який нібито пообіцяв повернути "золотий фонд". Тримаємо ситуацію на контролі», - пише Апостол.

Telegram Channel