Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У центрі Києва проходить Марш національної гідності

Волинь-нова

У центрі Києва проходить Марш національної гідності

Марш організували політсили «Свобода», «Правий сектор» та «Національний корпус»

Його учасники здебільшого - це молоді люди. Багато з них тримають партійні прапори, а також національні прапори України. Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ із місця подій.



Також на місці проведення Маршу присутні Степан Хмара, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, нардеп Михайло Головко.



Колону очолюють лідер "Свободи" Олег Тягнибок, керівник "Правого сектора" Андрій Стемпіцький, а також лідер "Національного корпусу" нардеп Андрій Білецький. Також на місці проведення Маршу присутні Степан Хмара, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, нардеп Михайло Головко.


У коментарі журналістам Тягнибок акцентував, що Марш призначений на 22 лютого, бо цього дня в 2014 році втік Віктор Янукович, а Євромайдан здобув перемогу. Він зазначив, що учасники Маршу попереджають владу про те, що вони знають, що "Мінські угоди та інші псевдодомовленості - це тільки прикриття, а не досягнення миру".


"Вони (влада. - Ред.) просто хочуть розтягнути на десятиліття війну, щоб на ній заробляти, а насправді на ній гинуть кращі сини і дочки України", - заявив Тягнибок


За словами лідера "Свободи", учасники мітингу попередять владу, щоб вона не торгувала стратегічними об'єктами України, українською землею і закличуть припинити "знищення української нації, через так звану пенсійну реформу і тарифну політику".


Правопорядок охороняють десь дві сотні поліцейських.


У центрі Києва перекрита вул. Інститутська від перехрестя з вул. Садової до початку алеї Небесної Сотні, звідки почали рух учасники маршу. Вул. Банкова також перекрита від перехрестя з вул. Інститутською. У всьому урядовому кварталі посилені заходи безпеки. Співробітники поліції з собаками і спецзасобами для пошуку вибухових речовин здійснюють перевірку.


 


 

Telegram Channel