Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Відомо,завдяки чому вдалося врятувати життя луцькому підлітку-киту (Відео)

Уважність та своєчасна участь дорослих уберегла учня одного з навчальних закладів Луцька від здійснення самогубства

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко розповів, як уберегти підлітків від небезпек, що загрожують дітям у соціальних мережах.



Ми радимо дорослим слідкувати у яких соціальних мережах зареєстровані діти. І постійно контролювати, з ким дружать у соціальних мережах, у яких спільнотах перебуває. Зайняти їх вільний час різними гуртками – розвивати їхні фізичні сили, творчі навики.



Правоохоронець зазначив, що батьки хочуть аби діти сиділи дома, були під наглядом. «Батьки думають: добре що моя дитина не гуляє пізніми вечорами, не водиться з підозрілими компаніями, що можуть вивести на кривий шлях. Натомість підлітки багато часу проводять з гаджетами, комп’ютерами, засинають з ними. Це має насторожувати батьків, - каже Володимир Солоненко. Ми радимо дорослим слідкувати у яких соціальних мережах зареєстровані діти. І постійно контролювати, з ким дружать у соціальних мережах, у яких спільнотах перебуває. Зайняти їх вільний час різними гуртками – розвивати їхні фізичні сили, творчі навики.


Адже у соціальних мережах на підлітків чатують так звані групи смерті. Наслідки цих спільнот вже привели до трагедії в інших областях. Не можна допустити, щоб біда прийшла на Волинь. Бо вже і в нашій області виявлено участь дітей у цих спільнотах, - каже представник волинської поліції.


Володимир Солоненко зазначив, що саме уважність та своєчасна участь дорослих уберегла підлітка одного з навчальних закладів Луцька від здійснення самогубства.


Крім того начальник управління превентивної діяльності волинської поліції надіється, що педагоги наших освітніх закладів не ганятимуться за «гарною статистикою», а у випадку підозри щодо своїх вихованців, оперативно повідомлятимуть поліцію про їх участь у  небезпечних іграх, що поширюються зараз через соціальні мережі, зокрема «Вконтакті» та «Інстаграмі». Остання, до слова, стає більш небезпечною, оскільки дає можливість транслювати самогубство у режимі реального часу.


Telegram Channel