Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Антиукраїнські акції в Польщі координували з Кремля

Хакери отримали доступ до листування одного з організаторів акцій із російським депутатом

Українські хакери організацій «Кіберхунта» і «Український Кіберальянс» отримали доступ до електронної пошти громадянина Білорусі Алєксандра Усовського, який займався організацією антиукраїнських акцій в Польщі та інших країнах Східної Європи. Про це повідомляє “Тиждень” з посиланням на InformNapalm.


Волонтери нагадують, що Усовський давно виявляв проросійську позицію, публікувався на сайті проекту Віктора Медведчука «Український вибір».



За даними волонтерів, з середини 2014 року організація Усовського починає співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи Константін Затулін (партія «Єдина Росія»).



Зазначається, що останнім часом Усовський активно зайнявся організацією антиукраїнських акцій у країнах Східної Європи. У реалізації таких проектів йому допомагає його офіційне прикриття – фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива» (Východoeurópska kultúrna iniciatíva), яка була зареєстрована в столиці Словаччини в кінці 2013 року.


За даними волонтерів, з середини 2014 року організація Усовського починає співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи Константін Затулін (партія «Єдина Росія»), поступово він заводить зв'язки серед проросійських організацій в Східній Європі.


Також Усовський почав спілкуватися з представниками ультранаціоналістичних організацій, євроскептиками, радикалами правого і лівого спрямування.


Згідно з повідомленням, після обрання Затуліна в Держдуму Усовський висилає йому черговий проект, у якому йдеться про спробу посварити українців і поляків руками польських націоналістів. Для цього планується створити Дискусійний клуб «Polonia Vita», який задіює в своїй роботі парламентські партії Kukiz'15 і PSL.


Крім того, Усовський організовував заходи так званої «м'якої сили» - ко и під виглядом культурного обміну і збагачення відбувається просування інтересів Росії в країнах Східної Європи.


Деталі антиукраїнської діяльності Усовського дивіться на сайті InformNapalm.


Зазначимо, у 2016 році в Україні та Польщі почастішали випадки конфліктів на тлі історії, зокрема, осквернення пам'яток. Нерідко сторони вбачали у провокаціях російський слід.

Telegram Channel