Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Завтра у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться виставка «Нев′янучий сад»

На ній можна побачити вишивані рушники сестер Галини та Світлани Махонюк


На виставці представлено 60 вишитих сестрами рушників, які відзначаються самобутністю, багатством орнаментальних композицій.



Сестри Галина та Світлана Махонюк народилися в 1964 р. в селі Омеляна Рівненського району. Згодом разом із родиною переїхали до села Овадне Володимир-Волинського району Волинської області, де одна із сестер мешкає і зараз, повідомляє завідувач відділу етнографії Рівненського обасного краєзнавчого музею Алла Українець.


Важкий фізичний недуг обмежив життєві можливості цих талановитих жінок, але не знищив їхнього високого духовного потенціалу. Навчаючись у Бориславській спеціалізованій школі-інтернаті сестри захопилися українською вишивкою. Це мистецтво стало для них справою життя.


На виставці представлено 60 вишитих сестрами рушників, які відзначаються самобутністю, багатством орнаментальних композицій, віртуозним володінням багатьох вишивальних технік, що часто гармонійно поєднуються в одному виробі.


Безперечно, виставка має велику пізнавальну та наукову цінність і заслуговує на увагу всіх, хто цікавиться народним мистецтвом та етнокультурною спадщиною волинян.


Презентація відбудеться 23 лютого о 13.00 в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею (зала № 17).

Telegram Channel