Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Кабмін докапіталізував «Приватбанк» ще майже на 10 мільярдів гривень

А шо – власність ж держави?!!

Кабінет міністрів прийняв рішення про докапіталізацію ПАТ КБ «Приватбанк» ще на 9,8 млрд гривень. Про це йдеться у постанові Кабміну від 22 лютого 2017 року № 89, інформує «Економі чна правда».



Раніше голова правління «Приватбанку» Олександр Шлапак заявив, що після формування резервів банк має збиток минулих періодів на 135 мільярдів гривень.



 «Сума додаткової капіталізації становитиме 9,8 млрд гривень. Це залишок суми, передбаченої для капіталізації банку, яка не була здійснена у 2016 році в повному обсязі», – повідомляє прес-служба Кабміну.


У Кабміні зазначили, що капіталізація передбачалась на суму до 116,8 млрд гривень, однак поповнення статутного капіталу банку у 2016 році відбулося на суму 107 млрд гривень.


«Збільшення статутного капіталу банку відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку», – йдеться у повідомленні.


Мінфіну доручено здійснити випуск ОВДП в розмірі до 9,8 млрд гривень із строком обігу до 15 років з індексованою вартістю та відсотковою ставкою доходу на рівні 6%  річних із подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії ПАТ «Приватбанк».


Як повідомлялося, 21 грудня «Приватбанк» офіційно перейшов у власність держави.


Раніше голова правління «Приватбанку» Олександр Шлапак заявив, що після формування резервів банк має збиток минулих періодів на 135 мільярдів гривень.

Telegram Channel