Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Шойгу вперше визнав існування російських кібервійськ

У Держдумі заявили, що інформація про російські «війська інформаційних операцій» є секретною

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час промови на засіданні Держдуми, відповідаючи на запитання про необхідність відтворення управління, яке займалося контрпропагандою, повідомив, що в Росії створено війська інформаційних операцій.


Про це повідомляє LB.ua з посиланням на "РБК".



Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич розповів РБК, що війська для інформаційних операцій були створені в Росії "недавно" і що інформація про них є закритою.



"За цей час створено війська інформаційних операцій, що набагато ефективніше і сильніше від того управління (яке існувало за радянських часів), яке називалося контрпропагандою", - сказав він. Деталей він не вказав.


Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич розповів РБК, що війська для інформаційних операцій були створені в Росії "недавно" і що інформація про них є закритою. "Є фахівці, які викривають [іноземні] диверсії в електронних, паперових і телевізійних носіях", - заявив він. За словами сенатора, друге завдання підрозділу – це відбиття хакерських атак.


Джерело РБК у Держдумі пояснило, що мова дійсно про "структурний підрозділ у Міністерстві оборони, що займається відбиттям хакерських атак". "Також воно займається контрпропагандою і всередині країни, і за її межами, і в інтернеті, і в ЗМІ". При цьому він висловив здивування, що Шойгу повідомив про це, оскільки "інформація є секретною".


Нагадаємо, що раніше в лютому штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона звинуватив Росію в кібератаках. Крім того, генеральний секретар партії "Вперед!" Рішар Ферран сказав, що підконтрольні російській владі Russia Today і Sputnik поширюють неправдиві повідомлення, щоб налаштувати громадську думку проти Макрона.


Як повідомляли, Євросоюз виділяє додатково €800 тис. для протидії спробам Росії вплинути шляхом дезінформації і пропаганди на вибори в Європі.


Раніше, 6 січня, американські спецслужби опублікували доповідь, у якій стверджувалося, що Росія намагалася вплинути на вибори у США за допомогою кібератак. Розвідслужби також стверджували, що наказ про проведення кампанії втручання у вибори віддав особисто російський президент Володимир Путін.

Telegram Channel