Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Канада готує масштабний план допомоги Україні

Канада працює над широкою програмою допомоги Україні у протидії російській агресії

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.



Близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.



"Разом із міністром Фріланд (глава Міністерства закордонних справ Канади – ред.) ми перебуваємо у процесі розробки ширшого плану та військового плану, аби підтримати Україну", - сказав Саджан.


Він наголосив, що канадський уряд "повністю підтримує Україну" у протидії російській агресії.


Як відомо, близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах у рамках операції UNIFIER. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади  Джастіна Трюдо до Києва Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні.


Крім того, під час зустрічі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе із міністром оборони Канади в листопаді минулого року вдалося домовитися про продовження місії "у тому форматі, який буде найпотрібніший для українських Збройних Сил".
Утім, поки офіційної відповіді із Оттави не надходило.

Telegram Channel