Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Сенаті Польщі не схотіли виключити «український націоналізм» із законопроекту

Відповідне рішення прийнято у вівторок на спільному засіданні трьох комісій верхньої палати парламенту

Польські сенатори від партії “Право і Справедливість” (PiS) не захотіли підтримати ініціативу маршалка Сенату Марека Карчевського про відкликання із Сейму законопроекту щодо заборони пропагування тоталітарних символів, зокрема й “українського націоналізму”.



Оскільки сенатори проголосували проти відкликання законопроекту, його буде винесено на загальне обговорення у Сеймі Польщі.



Відповідне рішення прийнято у вівторок на спільному засіданні трьох комісій верхньої палати парламенту, повідомляє "Високий замок" з посиланням на Укрінформ.


Сенатор PiS Єжи Червінський, який запропонував до тоталітарних символів віднести, зокрема, “литовський та український націоналізми, пруський, російський і німецький мілітаризм”, зазначив, що польський парламент не повинен піддаватися на тиск України, Німеччини та Литви.


“Чи законопроект буде відкинуто після втручання посла України в Польщі? Чи ми приймаємо тут рішення і схвалюємо закони суверенно, чи як колись під тиском інших столиць? Колись була Москва, потім Берлін, а зараз Київ?” — наголошував під час обговорення Червінський.


Його позицію підтримали ще ряд сенаторів. Зокрема, сенатор Ян Жарин риторично запитував, чи престиж Сейму й Сенату не постраждає, якщо обидві палати парламенту РП піддадуться на зовнішній тиск.
Оскільки сенатори проголосували проти відкликання законопроекту, його буде винесено на загальне обговорення у Сеймі Польщі.

Telegram Channel