Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Замість повернення боргів газетам «Укрпошта» вирішила закупити електромобілі

Держпідприємство хоче закупити від 200 до 250 електромобілів

Відомий блогер і громадський активіст Олексій Тамразов в своєму повідомленні на сторінці соціальної мережі Facebook розповів, що протягом 2017-18 років Держпідприємство "Укрпошта" має намір обзавестися новим парком в кількості від 200 до 250 електромобілів, інформують Українські новини.



Запланована операція по закупівлі електротранспорту для національного поштового монополіста проходить на тлі гострої фінансової суперечки між "Укрпоштою" та видавцями періодики.



"Нещодавно Володимир Омелян (міністр інфраструктури України, - ред) підтвердив плани про 200-250 електромобілів для "Укрпошти"  в 2017-2018 роках. Орієнтовна вартість - 15 тис євро. Марку не назвали, але в принципі, під ці параметри підходить Nissan NV200 . Можливо, я і помиляюся. У мене тільки одне прохання до міністерства - не повторіть шлях МВС. Покажіть, будь ласка, Ваші плани і розрахунки, заздалегідь", - зазначив Тамразов.


На відповідну публікацію блогера послідувала негайна реакція самого міністра. "Ми все робимо публічно", - відзвітував Омелян.


У свою чергу Олексій Тамразов пообіцяв чиновнику і надалі відстежувати цю закупівлю.
Слід зазначити, що запланована операція по закупівлі електротранспорту для національного поштового монополіста проходить на тлі гострої фінансової суперечки між "Укрпоштою" та видавцями періодики.


Як повідомляли Українські Новини, "Укрпошта" ініціює підвищення тарифів на доставку друкованих видань від 53,8% для регіональних, до 65,5% - для загальнодержавних.


Разом з тим, Національна спілка журналістів України вимагає від дирекції "Укрпошти" погашення заборгованості перед видавництвами, яка станом на 8 лютого становила 265 млн гривень або 46% від загального обсягу передплати.
В "Укрпошті" заявили, що мають намір погасити заборгованість перед друкованими виданнями до квітня 2017.

Telegram Channel