Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У Мін'юсті вважають, що Білорусь «підіграє» Росії

Дозвіл на в'їзд у Білорусь людей із документами, виданими так званими "ЛНР" і "ДНР", є заграванням Мінська з Москвою

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в ефірі каналу "112 Україна", повідомляє “Українська правда”.


"Ми розуміємо, що тут більше політики, ніж права. У Білорусі складна політична ситуація вже не перший рік, останнім часом бачимо загравання з РФ – і ось результати", – сказала вона.



Білорусь не визнає "документи" самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", але вирішила вибірково дозволяти в'їзд жителям Донбасу.



"З одного боку йде заява, де ми говоримо, що це дійсно самопроголошені республіки і ми не визнаємо документи, але, в принципі, щоб підіграти Росії, залишаємо за собою можливість в індивідуальному порядку регулювати можливість перетину кордону. Це неможливо і нецивілізовано з юридичної точки зору", – зазначила Севостьянова.


"Тому що ми розуміємо, що жодна країна світу не дозволить перетинати свій кордон у режимі, коли прикордонник вирішує, яка в тебе життєва ситуація", – заявила Севостьянова.


За її словами, це також сигнал, що повинні приймати законодавство, яке буде жорстко регулювати відносини з тимчасово окупованими територіями для відображення офіційної позиції України.


Як відомо, Білорусь не визнає "документи" самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", але вирішила вибірково дозволяти в'їзд жителям Донбасу.


18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання дійсними "документів", що засвідчують особу, виданих так званою владою "ДНР" і "ЛНР".

Telegram Channel