Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Затурцях на Волині говорили про любов

Волинь-нова

У Затурцях на Волині говорили про любов

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбувся вечір-портрет Галини Ушакової під назвою “З любові слово проросло”

Наталя ГАТАЛЬСЬКА, провідний науковий співробітник музею


Міжнародний день рідної мови у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського цьогоріч відзначили по-особливому. За задумом організаторів (а ними традиційно стали музейники та місцеві просвітяни) до цього свята було підготовлено вечір-портрет нашої землячки, цікавої, багатогранної особистості Галини Ушакової під назвою “З любові слово проросло”.



Галина Ушакова поетично-зворушливо освідчується в любові до найріднішого куточка на землі у книзі “Ода Затурцям”.



Поетеса (автор двох виданих книг для дорослих і дітей та ще кількох — готових до друку), краєзнавець, колекціонер, квітникар, просвітянка — це все про Галину Людомирівну. І кожен з цих образів — яскравий та довершений. Росіянка за національністю, чиї дитячі роки пройшли в місті Армавір, випускниця-медалістка Затурцівської середньої школи і Київського технологічного інституту харчової промисловості, жителька Луцька протягом двох десятиріч — Галина Ушакова поетично-зворушливо освідчується в любові до найріднішого куточка на землі у книзі “Ода Затурцям”.


“У школі її називали “ходячою енциклопедією”, — розповіла учасниця вечора, подруга пані Галини Катерина Опейда, відзначивши, що “захоплень цієї людини вистачило б на десятьох”.


Ведучі свята — педагоги Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки”, члени просвітянського осередку “Джерело” Неля Кузава і Юрій Туровський — відзначили особливість гості вечора: крокувати в ногу з часом, не стояти осторонь громадського життя, оперативно реагувати на події в країні своєю поетичною творчістю і матеріалами до періодичних видань. А ще мати дивовижну здатність притягувати до себе людей, приятелювати, бути вірною дружбі протягом десятиліть.


На вечорі прозвучали вірші у виконанні автора, працівників музею та юних читців. А учасниками-глядачами свята стали старшокласники Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського, Затурцівської школи-інтернату зі своїми наставниками та школярі і педагоги Смолигівської ЗОШ І-ІІ ст. Луцького району.


Наприкінці вечора шановній гості разом з квітами було вручено подяку від музею за активну участь у громадському житті і культурно-просвітницькій роботі закладу.

Telegram Channel