Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Рада відмовилася відновити повноваження Податкової міліції

Депутати не підтримали норму про відновлення Податкової міліції

За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів. Під час обговорення законопроекту міністр фінансів Олександр Данилюк закликав не голосувати за відновлення Податкової міліції, повідомляє "Економічна правда".


"Податкова міліція - це репресивний орган, який тиснув на бізнес при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Це спадщина, яка має залишитися в минулому", - сказав міністр.



"Податкова міліція - це репресивний орган, який тиснув на бізнес при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Це спадщина, яка має залишитися в минулому", - сказав міністр.



"Відновлення повноважень податкової міліції призведе до затягування процесу створення нової Служби фінансових розслідувань, а це передбачено указами президента, коаліційною угодою, яку ви підписали, а також нашими міжнародними зобов’язаннями", - додав він.


"Я не розумію, навіщо ви йдете на порушення регламенту. Для чого таких поспіх, в чиїх інтересах ви дієте?", - заявив Данилюк.


Під час обговорення законопроекту група депутатів заблокувала трибуну з метою не допустити відновлення Податкової міліції. Голова податкового комітету Ніна Южаніна заявила, що ті норми, які внесені, лише виправляють технічну помилку.


"Ніяких забаганок, ніякої шкоди для держави, для суспільства, для бізнесу вони не несуть. Це технічні поправки", - сказала депутат.


"Я вас прошу підтримати у другому читанні та в цілому це рішення комітету. Ми не можемо просто ліквідувати податковий орган. Повинна бути спеціальна процедура, що передбачає передачу всіх справ від одного органу до іншого", - сказала Южаніна.


У підсумку депутати не підтримали поправку, яка передбачає відновлення роботи Податкової міліції. За відповідне рішення проголосували лише 194 депутати.


 

Telegram Channel