Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Житомирській облраді проводять обшуки

У приміщенні Житомирської обласної ради працівники Служби безпеки України проводять обшуки та виїмку документів

Про це повідомив голова облради Володимир Ширма 23 лютого під час засідання чергової сесії облради, пише Укрінформ.


«Сьогодні у нас, в обласній раді, триває обшук за санкцією прокурора, роботу проводить СБУ», – зазначив Ширма.



Обшуки здійснюються відповідно до Кримінально-процесуального кодексу. Повідомлялося про певні викриті порушення та відкриті кримінальні провадження. Кримінальне провадження розслідує Генпрокуратура.



У коментарі кореспонденту Укрінформу керівник прес-служби управління СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк цю інформацію підтвердила.


«Офіційна позиція наступна: справді, співробітники управління зараз проводять обшуки в межах виконання доручень слідчого у кримінальному провадженні. Про це кримінальне провадження йшлося у вівторок, під час спільного брифінгу голови Служби безпеки та генерального прокурора. Обшуки здійснюються відповідно до Кримінально-процесуального кодексу. Повідомлялося про певні викриті порушення та відкриті кримінальні провадження. Кримінальне провадження розслідує Генпрокуратура», – пояснила Ірина Мартинюк.


Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила декілька груп осіб, які працювали на російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні. Зокрема СБУ продемонструвала перехоплені телефонні розмови, в яких згадується зокрема й колишня голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська, яка пішла у відставку 26 вересня 2016 року.

Telegram Channel