Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині судитимуть членів організованої злочинної групи, які викрали в громадян майна на 800 000 гривень

Волинь-нова

На Волині судитимуть членів організованої злочинної групи, які викрали в громадян майна на 800 000 гривень

Зловмисників обвинувачують у вчиненні близько десятка квартирних крадіжок

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині
 
Прокуратура Волинської області скерувала до суду матеріали кримінального провадження про вчинення трьома раніше судимими лучанами – членами організованої злочинної групи – викрадення майна громадян із проникненням у житло.



Окрім крадіжок, молодикам (а їм від 19 до 24 років) інкримінують носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.



Зловмисників обвинувачують у вчиненні близько десятка квартирних крадіжок. Сума, в яку оцінюється майно, викрадене ними з помешкань жителів обласного центру, сягає майже 800 тис. гривень.
Окрім крадіжок, молодикам (а їм від 19 до 24 років) інкримінують носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, вчинення опору працівникові правоохоронного органу й умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. 
Затримали злочинну групу завдяки скоординованим діям правоохоронців 04 листопада минулого року під час чергової спроби вчинення ними квартирної крадіжки. Того разу в помешканні на вулиці Кравчука у Луцьку злодії розжилися цінностями на суму понад 100 тис. грн.


Під час затримання зловмисники чинили опір правоохоронцям, один із них застосував проти поліцейського сльозогінний газ, від чого працівник поліції отримав хімічний опік кон'юнктиви обох очей. Окрім балончика з газом «Кобра» у злочинців було вилучено пістолет та гранату РГД-5.


Невдовзі члени організованої злочинної групи постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.

Telegram Channel