Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Прокуратура Волині не погоджується з покаранням для водія, з вини якого загинуло двоє пасажирів

За кермом «BMW-518» перебував чоловік, який був п’яний і не мав прав на керування транспортними засобами

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратура Волинської області оскаржить в апеляційному порядку вирок Любомльського районного суду, яким 24-річного мешканця села Штунь Любомльського району засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб.



Авто перекинулося, двоє пасажирів загинули, ще двоє – отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.



Уночі 11 вересня 2015 року, не маючи права керування транспортними засобами й перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки  «BMW-518» з шістьма пасажирами, рухаючись по автодорозі сполученням «Піща – Верба – Павлівка» з Любомля у Володимир-Волинський, неподалік повороту на село Вижгів він з’їхав з проїзної частини у лівий кювет. 


Авто перекинулося, двоє пасажирів загинули, ще двоє – отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.


Суд визнав водія винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження, заподіяли тяжкі тілесні ушкодження та спричинили загибель кількох осіб (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.


Прокуратура оскаржуватиме вирок суду першої інстанції, наполягаючи на суворішому покаранні для винуватця трагедії.

Telegram Channel