Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У Волновасі збудують храм Всіх святих землі Волинської

Зведуть його коштом волинян

Сергій НАУМУК
Про це повідомив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл. Наразі на місці загибелі волинян з 51 бригади встановлено хрест. Проте пізніше виникла ідея спорудити храм.



 Голова ОДА Володимир Гунчик розпорядився, щоб районні державні адміністрації та міста обласного підпорядкування долучилися до будівництва храму.



— Це буде пам’ять солдатам, які загинули. Це буде нагадуванням жителям Волновахи і всього Сходу, що Україна в нас одна. Це сприятиме єдності. Вирішено назвати храм на честь всіх святих землі Волинської, а один з бокових вівтарів — на честь місцевого святого. Ми не вчимо волновасців, як жити. Ми ділимося традиціями і шукаємо те, що нас об’єднує. Це буде український ідеологічний форпост на Сході, — сказав владика.
Наразі у Волновасі вже виділено ділянку, де стоятиме церква, і є дозвіл на початок будівельних робіт. Митрополит Михаїл звернувся до волинян з проханням про допомогу у будівництві. Голова ОДА Володимир Гунчик розпорядився, щоб районні державні адміністрації та міста обласного підпорядкування долучилися до будівництва храму.
— Не так багато храмів волиняни збудували на Донбасі, — сказав Володимир Гунчик.
Координатором роботи призначено заступника голови ОДА Сергія Кошарука, а відповідальним за контакт із церквою — начальник управління з питань внутрішньої політики Ольга Чубара.

Telegram Channel