Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Полтавчанки з «Волинського братства» відвідали батьківщину родини Драгоманових

10 років тому у Полтаві вихідці з Волині створили свій осередок міжнародного громадського об’єднання “Волинське братство”. За цей час добрих земляцьких справ назбиралося на повну скриню


Валентин ЛЮПА
Ось і минулої суботи, в день народження Лесі Українки, прекрасна половина товариства відвідала батьківщину родини Драгоманових місто Гадяч, де народилася мати видатної поетеси Олена Пчілка. Організувала поїздку голова жіночої ради товариства Лілія Мирончук (уродженка Ковеля).



У волинській світлиці Полтави десятий рік росте підшивка “Волині-нової”, яку наші земляки полюбили і передплачують.



Гостей зустрів настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ КП отець Олег, який розповів про історію міста. Цікава зустріч пройшла і у місцевій бібліотеці, де наші жінки залишили читачам книжки з історії Волині.
У місцевому краєзнавчому музеї дізналися історію родини Драгоманових — Косачів та відвідали пам’ятні місця Лесиної родини. Гуляючи Лесиним гаєм, поклали квіти до пам’ятного знаку, який нагадує, що там колись було родинне гніздо славетної сім’ї. На превеликий жаль, в радянські часи по цьому місцю пройшов бульдозер і вигріб із колишньої садиби навіть цеглини фундаменту. Скомпонувала букет директор ботанічного саду Полтавського педагогічного університету Антоніна Дзюбаненко, яка народилася і виросла в селі Когильне на Володимирщині.
Читачам також повідомлю, що у волинській світлиці Полтави десятий рік росте підшивка “Волині-нової”, яку наші земляки полюбили і передплачують. Вони з нетерпінням чекають у гості Волинський народний хор. І квитки замовили на весь склад братства.

Telegram Channel