Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Квитка не потрібно просити. Видати його — обов'язок водія

Волинь-нова

Квитка не потрібно просити. Видати його — обов'язок водія

Шановна редакція газети «Волинь-нова»! Ваше видання отримую скільки себе пам'ятаю і завжди перечитую з цікавістю всі публікації. Радію успіхам інших людей, переживаю і тривожусь їхніми негараздами. Про один випадок, що трапився зі мною, хочу розповісти читачам. Як кажуть, поділитися наболілим

Олексій НЕГРЕ



18 лютого їхав автобусом із Ковеля до Каменя-Каширського. Квитків у касі не було, тож багато хто пішов у всім відоме місце, де водії підбирають пасажирів без квитків. Я був серед них. Заходжу в автобус, показую посвідчення пенсіонера-інваліда, який має право на 50-відсоткову знижку на проїзд у період з 1 жовтня по 15 травня автобусами міжміського сполучення. Водій каже, що за цією пільгою мене везти не буде. На запитання чому відповідає: «У нас пільг нема». Це був рейс о 10 годині 50 хвилин із Ковеля автобусом компанії-перевізника ТзОВ «Галактика-Авто».



І ще мене дуже вразила байдужість пасажирів. Неймовірна! Ні один із них мене не підтримав. Навпаки — дивувались, чому пристаю з такими дрібницями.



Я оплатив повну вартість проїзду. В автобус зайшли ще близько десятка пасажирів. Квитки не були видані нікому. По дорозі водій підбирав пасажирів і теж нікому не видавав проїзних документів. Запитую: «Чому не видаєте квитків?» Відповідь: «Їх ніхто не просить». Пояснюю, що квитка не потрібно просити. Видати його — обов'язок водія, бо це гарантія проїзду і страховий поліс. У відповідь чую не дуже приємні висловлювання і навіть погрозу висадити з автобуса. Тільки після мого дзвінка в контролюючі органи водій видав нарешті квиток. Мені одному. Як мовиться, на більше рука не піднялася. (Автобус «Богдан» серійний номер АС-0140–ВК).
І ще мене дуже вразила байдужість пасажирів. Неймовірна! Ні один із них мене не підтримав. Навпаки — дивувались, чому чіпляюся з такими дрібницями. Ось і виходить, що такі водії обкрадають нас — пільговиків, можливо перевізників, а також державу. Надіюсь, що цю публікацію прочитають багато людей, у тому числі й водії автобусів, які так чинять.
м. Камінь-Каширський.

Telegram Channel