Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

Збитки України через блокаду Донбасу – величезні

До кінця року український бюджет недорахується близько 3 мільярдів гривень, ще 2,5 млрд валютного виторгу не прийде в країну

Також Україну очікують скорочення близько 25 тисяч робочих місць. Про це на своїй сторінці в Facebookнаписав голова Федерації металургів України Сергій Біленький.



Україну очікують скорочення близько 25 тисяч робочих місць.



 "Збитки країни наростають, як снігова куля, від кожного непропущеного через лінію розмежування вагона з металом, рудою, готовою продукцією. Бюджет на поточний рік недорахується 2,5-3 млрд грн, $ 2,5 млрд валютної виручки не прийде в країну, потрібно буде скоротити близько 45 тисяч робочих місць, з яких 25 тисяч - на контрольованій території. Це велика біда для економіки - з цим потрібно терміново щось робити", - написав Біленький.


Як повідомлялося раніше, директори металургійних підприємств, експертне співтовариство, політики виступили проти блокади залізниці на Донбасі, вказуючи, що такі дії призведуть до падіння виробництв, масових скорочень робочих місць, погіршення економічної ситуації в країні, зростання курсу долара, а також віялових відключень електрики в години пікового навантаження.

Telegram Channel