Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Поляки розділились у ставленні до українців

Чехи, словаки, італійці, угорці та американці – це національності, доя ких наші сусіди з-за Бугу мають найбільшу приязнь, йдеться в останньому опитуванні Центру вивчення громадської думки

Під час дослідження у поляків питали про їх ставлення до 25 національностей та етнічних груп, пише СвітUA.
Виявилось, що дуже добре ставиться до чехів 59% опитаних поляків, а ось неприязнь відчуває – 10% і ще кожен четвертий – байдужість. Свою симпатію до словаків задекларувало 57% респондентів, неприязнь так само 10%, а 24% – байдужість. До італійців мають приязнь теж 57% опитаних, про свою неприхильність до цієї національності говорив тільки кожен десятий поляк, байдужість проявили 26% респондентів. Американців та угорців любить 57% респондентів та 51% говорив про свою симпатію до англійців.



До усіх сусідніх народів, окрім росіян, поляки відчувають симпатію та приязнь. 



А ось питання про ставлення до українців розділило опитаних поляків. 36% анкетованих висловились про свою симпатію до сусідів, 32% сказали, що українці їм неприязні, а кожному четвертому – 26% – байдуже.
Ще до п’яти національностей поляки маю негативне ставлення. Так, не викликають симпатії араби у 59% опитаних, у той час, коли про приязне ставлення до цієї національності висловилось 16% респондентів, а ще 17% – байдуже. Кожен другий говорив про своє негативне ставлення до циган і 42% – до турків. Румуни не подобаються 35% респондентів, а 38% поляків говорили про своє негативне ставлення до росіян, хоча у 31% ця національність викликає симпатію.
Підсумовуючи, у Центрі вивчення громадської думки, кажуть, що ставлення поляків до 25-ти національностей дещо покращилось, у порівнянні з минулорічними дослідженнями. До усіх сусідніх народів, окрім росіян, поляки відчувають симпатію та приязнь. А ось симпатія до чехів, словаків, німців і білорусів сягнула найвищих показників із 1993 року.

Telegram Channel