Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Невже оця краса така примхлива?

Волинь-нова

Невже оця краса така примхлива?

– Днями в одному із супермаркетів, які торгують і вазонами, побачила кілька горщиків із азаліями. Вигляд у них був не дуже привабливий, хоч квіти ці недешеві. Почула, що їх будуть переоцінювати. Чи варто купувати такі рослини? Чи можна їх врятувати і дочекатися цвітіння, адже воно таке гарне! Із дзвінка до редакції.

Василина САДОВА


Можна припустити, що азалії у неспеціалізованому для продажу квітів магазині мають у цю пору не найкращий вигляд через те, що їм там занадто тепло, а повітря засухе, хоча лютий—березень — пік цвітіння цих рослин. Якщо у вас нема достатнього досвіду вирощування кімнатних квітів, то починати з азалії не раджу, щоб від розчарування не опустилися руки. Рідко який квітникар може похвалитися, що виростити азалію вдалося з першої спроби.
Під час цвітіння їм потрібне прохолодне, але не холодне повітря з високою вологістю, добрим освітленням, але розсіяним промінням. При недостатньому освітленні восени і взимку азалія може скинути листя і не закласти квіткові бруньки, або вони будуть слабкими й поодинокими. Період закладання бруньок триває з жовтня по листопад. А влітку її треба захищати від спеки. Бажаний літній максимум — 18—22 градуси. Дрібнодисперсне зрошування прохолодною водою може допомогти знизити температуру на 2—3 градуси. Коли азалія цвіте, обприскувати її не можна. Полив має бути постійним. Земляна грудка не повинна пересихати. Так що залишити азалію «на сусідів», а самому в спекотний місяць поїхати у відпустку навряд чи вдасться. Водою з–під крана поливати шкідливо, хлор згубний для цієї рослини. Добре почувається вона тільки на кислих грунтах. І це ще далеко не всі нюанси у догляді за цією прекрасною квіткою. Втім, якщо труднощі вас не лякають — спробуйте. Окрім усього, азалія чудово відгукується на любов! n

Telegram Channel