Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
А населення вже заборгувало за газ 176 мільйонів

Волинь-нова

А населення вже заборгувало за газ 176 мільйонів

Тільки впродовж 2016 -го неплатежі споживачів краю зросли майже на 43 мільйони гривень, що становить понад третину всього боргу. Така ситуація пов’язана з подорожчанням газу і зменшенням при розрахунку субсидій соціальної норми на обігрів приміщень із 7 до 5,5 кубічного метра опалювальної площі

Валентин СТАВСЬКИЙ


До речі, 63 відсотки побутових споживачів блакитного палива на Рівненщині, тобто  165 тисяч домогосподарств, отримують субсидії або пільги на газ.
Але значна частина їх не володіє інформацією про зміну нормативів і скільки їм потрібно платити, або ж не має можливості зменшити споживання, зазначають у ТзОВ «Рівнегаз Збут».



Щоб не створювати боргів, отримувачам субсидій рекомендують всіляко економити і дотримуватись затвердженої урядом соціальної норми.



Щоб не створювати боргів, отримувачам субсидій рекомендують всіляко економити і дотримуватись затвердженої урядом соціальної норми.
Ще однією умовою коректних розрахунків є вчасна фіксація і передача фактичних показників лічильника газовій компанії. Якщо споживач перебирає визначену норму, йому потрібно сплачувати обов’язковий платіж і все, що понад неї, за повною ціною, тобто по 6 гривень
88 копійок за куб газу.
Враховуючи складну економічну ситуацію в країні і зважаючи на те, що триває опалювальний сезон, ТзОВ «Рівнегаз Збут» іде назустріч споживачам і створює відповідні умови для погашення заборгованості. Проте злісних неплатників газовики змушені відключати від газопостачання з подальшим відшкодуванням збитків, завданих компанії. Як показує практика, ще одним із найдієвіших способів впливу на боржників є позови до суду. Наразі 4142 людини отримали від ТзОВ «Рівнегаз Збут» повідомлення про припинення газопостачання, якщо ті вчасно не розрахуються за спожите блакитне паливо.
Найбільше боргують за газ у Рівненському, Гощанському і Здолбунівському районах — загальна сума неплатежів перевищує 100 мільйонів гривень.


 

Telegram Channel