Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Він був справжнім Героєм

Волинь-нова

Він був справжнім Героєм

Ще одна печальна звістка — у зоні АТО, на Світлодарській дузі, загинув Сергій Мокренко із Шацька. Про це у «Фейсбуці» написала волонтерка Наталія Попова-Соколова

Богдана КАТЕРИНЧУК


У повідомленні йдеться про те, що Сергій — справжній Герой. Він пройшов Майдан, довго воював як доброволець «Правого сектору» та батальйону «Азов» у найгарячіших місцях. Мав бойові поранення. Зокрема, 5 осколків при виході з оточення в Іловайському котлі, а торік у грудні був поранений на Світлодарській дузі. З вересня 2016–го Сергій перейшов на контрактну службу до 54-ї окремої механізованої бригади.



Рідні хотіли, щоб Сергій частіше телефонував додому, а він сердився: «Для чого? Щоб ви більше переживали за мене?»



«Нашому Сергійку 24 березня виповнилося б усього 24 роки. Він так і не встиг одружитися та народити діточок», — написала відома волонтерка.
У січні цього року Сергій Мокренко приїжджав до Шацька, звідки він родом, де живуть його батьки і сестра. Тоді він дав інтерв'ю кореспонденту районної газети «Шацький край» Мирославі Цюп'ях. Ось що писала журналістка: «На обличчі – сліди від осколків, накульгував на ногу. Приїхав відразу після госпіталю, де проходив лікування, отримавши поранення і контузії в бою на Світлодарській дузі. Під час нашої зустрічі мама розповіла, що вибиває допомогу для Сергія, що мріє про той час, коли син повернеться додому і займеться будівництвом хати. Сестра тихо витирала непрохані сльози. Рідні хотіли, щоб Сергій частіше телефонував додому, а він сердився: «Для чого? Щоб ви більше переживали за мене?» Наприкінці січня боєць з іще не загоєними ранами повернувся на передову».
У зв’язку із загибеллю бійця в Шацьку оголошено дні жалоби.


 

Telegram Channel