Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянину на 8 Березня дарують фрезу, рубанок чи лобзик

Волинь-нова

Волинянину на 8 Березня дарують фрезу, рубанок чи лобзик

Ігорю Дячуну (на фото) з села Радомишль Луцького району пощастило з'явитися на світ у Міжнародний жіночий день

Світлана ЗОЗУЛЯ


Його життєвий шлях розпочався на мальовничій Горохівщині. Але, здобувши педагогічну освіту в обласному центрі Волині, з 1990 року живе і працює в Луцькому районі, в селі Радомишль. Має чималий досвід роботи з дітьми та підлітками, адже був «вусатим нянем» у дитячому садку і в підготовчій групі у школі. Саме тут більше десяти літ веде уроки трудового навчання.



Після того, як протягом року був в АТО, найбільше мріє про мирне небо над Україною.



Колега Валентина Таран у розмові не приховувала свого ставлення до іменинника: «Треба мати велику фортуну, щоб народитися у святковий день. Ігор Миколайович — дуже хороший, вихований і толерантний чоловік. Що не попросиш, усе виконає, прекрасний помічник та чудовий сім’янин».
Про ці чудові якості найкраще знають його дружина Віра, сини Ігор і Сергій, донька Ольга. Вони, як і учні, зазвичай, роблять імениннику потрібні в господарстві подарунки: фрезу, рубанок, лобзик. Адже його основна робота пов’язана з різьбою по дереву — багатолітнім хобі, що успадкував від дідуся Григорія. Крім того, Ігор Дячун свого часу захоплювався і фотосправою, і розведенням голубів. Але зараз, після того, як протягом року був в АТО, найбільше мріє про мирне небо над Україною.
Чоловік також є депутатом Луцької районної ради сьомого скликання. Щодо педагогічної діяльності, то Ігор Дячун вважає, що учнів не треба залякувати, необхідно зацікавлювати добрими справами, бо саме вони дають хороший виховний ефект. «Аби вони тебе розуміли, треба розуміти насамперед їх», — ділиться досвідом педагог із більш ніж двадцятирічним стажем.
Ось і під час перебування в Радомишльській загальноосвітній школі я помітила, як до нього горнуться душею вихованці, радяться, показують нові вироби, виготовлені власноруч. І з усіма він не суворий, а добрий та розважливий. Його спокійний тембр голосу діє на учнів позитивніше, ніж підвищені інтонації, що й сприяє хорошій дисципліні на уроках.


 

Telegram Channel