Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Путін хоче вислати на Донбас Януковича та Азарова

Волинь-нова

Путін хоче вислати на Донбас Януковича та Азарова

І вкрадене бабло не допоможе — ​доведеться «поднимать экономику»

Петро ПАС


Ситуація, що склалася на окупованому Донбасі навколо українських підприємств, свідчить про зміну тактики Кремля щодо України, яка реально може привести до «повернення» втікачів Віктора Януковича чи Миколи Азарова. Таку думку в коментарі виданню «Гордон» висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.



Росія нарешті зрозуміла, що і цей план провалився, а тому взялася за нову тактику.



Водночас він наголошує, що стратегія Москви щодо Києва ніколи не змінювалася: знищити, розчленувати українську державу, блокувати її європейський вектор розвитку.
— Починалося це з прямої військової агресії та планів створення «Новоросії». Проект провалився. Перш за все через опір української армії. Не виправдалася й надія, що російські жителі України спокусяться концепцією «русского міра». І «Новоросія» скукожилась до огризка бандитської лугандонії. Тоді Кремль вирішив її всунути в політичне поле Києва, зробити всіх бандитів, цих «захарченків» і «моторол», членами уряду й парламенту країни. Використовуючи Мінські угоди, Москва три роки намагалася змусити Україну прийняти цей план, — зазначив Піонтковський.
На його думку, Росія нарешті зрозуміла, що і цей план провалився, а тому взялася за нову тактику.
— Тепер Москва явно робить ставку на отримання суб’єктності цього огризка. Перший крок — прийняття паспортів як офіційних документів. Тепер логічне продовження — економічне зав’язування окупованої території на Росію. Не випадково був продемонстрований політичний труп Віктора Януковича (нещодавно втікач дав у Росії інтерв’ю декільком телеканалам — Ред.). РФ може транспортувати його або Миколу Азарова на Донбас і навіть поставити їх на чолі місцевого уряду. Піти на комбінацію, що це і є законна Україна, очолювана законними керівниками, а все інше — територія, де здійснений переворот, — вважає політолог.
Він також висловив думку, що це довгострокова тактика Кремля.
— Вектор визначився — це перетворення окупованої території на якийсь державний суб’єкт. Чи дійде до дипломатичного визнання «республік» або до їх анексії до складу РФ — не знаю. Але російський президент Володимир Путін буде рухатися далі, немов пробуючи воду, спостерігаючи, якою буде реакція Заходу, — сказав Піонтковський.


 

Telegram Channel