Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Варіації на тему… цибульників

Волинь-нова

Варіації на тему… цибульників

Ця страва припаде до вподоби всім, хто полюбляє цей овоч. Приготувати її можна і пісною, і скоромною. Подають цибульники гарячими зі сметаною, майонезом або будь-яким соусом. Смакуватимуть вони і з різними гарнірами: картопляним чи гороховим пюре, тушкованою морквою або капустою

Волинські
Інгредієнти: 8–9 великих цибулин, 5 ст. ложок манки, 8 ст. ложок борошна,
4 яйця (для пісного варіанту – 180–200 г пісного майонезу), сіль та спеції – за смаком, олія для смаження.


Приготування. Цибулю порізати дрібними кубиками, посолити, поперчити, ретельно розім’яти руками чи ложкою, додати манну крупу, борошно, яйця (або майонез), добре вимішати і залишити на 15–20 хвилин, щоб манка набухла. На гарячу сковороду влити кілька ложок олії, розігріти її і ложкою викладати цибулеве тісто. Смажити на серед-ньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.


 


В томатно-морквяному соусі
Інгредієнти: для цибульників – 3 цибулини, 3 яйця (можна замінити пісним майонезом), 4 ст. л. борошна, 1/2 ч. л. соди (погасити оцтом), сіль та перець – за смаком, для соусу – 3 великих морквини, 1 цибулина, 70 г томатної пасти, сіль, цукор, спеції.


Приготування. Цибулю дрібно порізати, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 5 хвилин. Тим часом збити яйця і додати соду, погашену оцтом, борошно, всипати цибулю і все перемішати. На сковороді розігріти олію, ложкою викладати цибульну суміш і обсмажити з обох боків. Для приготування соусу цибулю порізати дрібними кубиками, злегка обсмажити в олії, додати натерту на дрібній тертці моркву, протушкувати 5–6 хвилин. Посолити, посипати улюбленими спеціями (вдалим поєднанням із морквою є карі). Коли морква стане м’якою, томатну пасту трохи розбавити водою і влити у сковороду. У сотейник або чугунок викладати шарами обсмажені цибульники і морквяний соус, влити півсклянки води (або сметани) та протушкувати кілька хвилин. Можна додати помідори, болгарський перець, гриби, зелень.


 


Дріжджеві
Інгредієнти: 2 великі цибулини, 3–3,5 склянки борошна, 1 яйце (можна і без нього), 0,5 л води, 50 г дріжджів,
2 ст. ложки цукру, сіль за смаком, олія для смаження.


Приготування. Дріжджі покришити, посипати цукром і залишити на деякий час, поки почнуть рухатися. Тоді додати яйце, теплу воду, сіль, спеції, просіяне борошно, подрібнену за допомогою блендера або тертки цибулю, добре перемішати і поставити в теплому місці. Через
30–40 хвилин викладати тісто ложкою в розігріту на сковороді олію і смажити, як звичайні оладки.

Telegram Channel