Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Читаю «Волинь–нову» — і ніби вдома, на батьківщині, побував»

Волинь-нова

Читаю «Волинь–нову» — і ніби вдома, на батьківщині, побував»

Разом із квитанціями, за якими є шанс виграти подарунок від нашої газети, передплатники з нами ділилися своїми переживаннями, роздумами, усім сокровенним, наболілим, а подекуди — оптимістичним, кумедним. Пропонуємо вашій увазі уривки деяких із них

Любов ЧАПКО,
редактор відділу листів
і зв’язків з читачами


«На початку минулого року мені зробили операцію на серці і в сім'ї була велика матеріальна скрута. Через два місяці я приїхав із Києва, де робили операцію, і на газету знайшов гроші… За сільською роботою інколи не встигаєш прочитати всі сторінки. Зате коли пасу корови, беру з собою пачку газет «Волинь–нова» і читаю цілий день. Тоді для мене справжнє свято — і цікаво, і день швидко проходить. Дружина каже, щоб я не брав стільки газет, а краще б більше взяв їсти й пити. Але на три тижні один раз можна побути голоднішому, а без газети — не можна», — Іван Мельник, c. Датинь, Ратнівський р-н.



Люблю читати «Волинь» і хочу виграти цукру. Субсидії не маю, а чаю хочу.



«Хоч підвищення пенсії вистачає лише на 4–місячну передплату вашої газети, я її виписала на рік. Бо не гоже зраджувати «подрузі», з якою я знайома вже 60 років. Газета не тільки повертає у молоді літа, але й дає «харч» для сьогодення», — Марія Гусак зі своїми мудрими і хорошими сусідками, смт Ратне.


«Я і мої подруги дуже вдячні за те, що ви перестали розміщувати на своїх сторінках ясновидців. Бо якщо вони так усе знають і бачать, то нехай наведуть порядок у Верховній Раді і на Сході. Нехай лікують депутатів, щоб закони встановлювали справедливо. А бідним людям вистачає своєї біди і горя, що не знають, як вижити, кидаються скрізь за допомогою. А її немає… Я висилала квитанції на виграш. За 4 роки жодного разу не пощастило. Після цього я і сусіди не вірять, що можна виграти, тому вони перестали газету виписувати. А я передплачую, хоч і сама не вірю, що можна щось виграти. Вірю, що виграють дрібні речі прості люди, а цінні подарунки (такі як холодильник, трактори, мотоблоки) — хіба знайомі, друзі, рідні. А це й не дивно: у Верховній Раді теж усі депутати — рідня і друзі. Але газету вашу все одно випишу й на наступний рік, якщо доживу», — Людмила Малюк, смт Луків, Турійський р–н.
«На виграш не сподіваємося, але на всяк випадок телефон лишаю…», — Ольга Сидорчук, м. Нововолинськ.
«Я маю 83 роки, газету виписую на рік. Люблю читати «Волинь» і хочу виграти цукру. Субсидії не маю, а чаю хочу», — Агафія Повар, с. Журавичі, Ківерцівський р–н.
«Читаю «Волинь» з 1970 року, ще коли у школі навчалася, тоді пресу виписували мої батьки. А з 1980–го вже сама передплачую і читаю «Волинь–нову». Вона для мене як член сім'ї», — Євгенія Ленартович, смт Іваничі.
«Я хочу, щоб у нашій країні настав мир і спокій. Бо скільки ще можуть гинути у війнах наші діти, чоловіки, внуки? Скільки ще сліз будемо проливати, дивитися з душевним болем на дітей, які ростуть без батька? Вони зостаються маленькими з мамою, ніколи не знатимуть батьківської ласки, не скажуть слова «тато». А коли підростуть, неодмінно настане час, коли спитають: «Мамо, скажи, яким був наш тато?» А ти не знатимеш, що відповісти, бо серце стискається від болю, очі наповнюються слізьми і слова десь зникають. Діти дивляться на тебе запитально, їм передається мамина тривога… Як важко чути ці болючі запитання від своїх діточок… Як вони хочуть, щоб поруч із ними був тато, обійняв, поцілував… Але його нема і не буде ніколи. Звертаюся до всіх жінок, які лишилися з маленькими діточками на руках: любіть їх, оберігайте, всю свою любов віддавайте тільки для них, бо то ваші дітки. Я це сама пережила, коли мій чоловік загинув, а вони залишилися такими маленькими, а як попідростали, завжди питали про тата. Тому так надіюсь, що 2017 рік подарує нам мир і спокій для нашої рідної України і для нас усіх», — Надія Міщук, с. Борове, Любомльський р-н.
«Вашу газету виписую уже 46 років. Вона дуже цікава. Щоправда, подорожчала дуже, але я її буду виписувати, поки зможу», — Надія Кондратюк, с. Підгородне, Любомльський р-н.
«Мій чоловік цікавиться всіма подіями, які відбуваються на Волині. Каже: «Почитаю газету — і ніби вдома, на батьківщині, побував», — сім'я Кушнір, с. Нехворощ, Житомирська область.
«Про газету писати багато не буду, бо вже десятки разів це робила. «Волинь» — це як невід'ємне щось у моєму організмі. Це як дихання, без неї просто не можу, не уявляю свого життя. І хоч не щастило мені в лотереї, надія завжди є», — Антоніна Солодуха, м. Володимир–Волинський.
«Цьогоріч попри непрості часи все ж передплатили видання (поки що на півріччя). Як то кажуть, традиції не змінюємо», — сім'ї Кравчуків і Копчуків, м. Луцьк.
«У вашій газеті мені подобається все. Великий плюс у тому, що виходить вона тричі на тиждень. Виглядаю її, наче подружку», — Галина Блистик, с. Муравище, Ківерцівський р-н.
«Найперше хочу подякувати за подарунок (виграла плед). Уперше познайомилася моя сім'я з вашою газетою у другому півріччі 2015 року. Порадила наша листоноша, якій дуже вдячні. І вже в 2016–му не було сумнівів, яку пресу передплачувати. Читаємо усі (а нас 10 душ): тато — перший, а тоді — по черзі. Найменші щоразу шукають дитячу сторінку. Дякую щиро за новини рівненського краю, за те, що чудеса бувають. Чоловік спонукав відправити квитанцію, а я не хотіла, сміялася, але він настояв, я вислала, і головне — виграла! Хочу спробувати ще, знову надсилаю квитанцію», — сім'я Юрчиків, с. Великі Цепцевичі, Володимирецький район, Рівненська область.
«Газету «Волинь» виписуємо понад 10 років. Вашому колективу зичу міцного здоров'я, Божого благословіння. Нехай ваша праця завжди високо оцінюється, а робота приносить лише задоволення», — Микола Ковальчук, с. Домашів, Ківерцівський р-н.
«Виписую вашу газету ще з часів, коли була «Радянська Волинь». Перечитую з першої до останньої сторінки, чекаю з нетерпінням наступного номера. Раніше передплачувала на рік, а зараз на мінімалку вижити важко, на все необхідне не вистачає, то лише на півроку. Вперше в житті виграла приз — парасольку — тож дуже вам вдячна», — Ганна Вовк, с. Боровне, Камінь–Каширський р-н.
«Із вашою газетою я живу все своє свідоме життя. У мене не вистачає слів, щоб оцінити її змістовність, багатогранність тематики публікацій. Щоразу ми чекаємо її з нетерпінням. Із кожного номера — щось у записничок на замітку… Нехай у 2017 році будуть лише приємні несподіванки, а влада підвищить заробітну плату», — Ганна Ярошик, с. Пнівне, Камінь–Каширський р–н.
«Моя сім'я щорічно виписує вашу газету, з нетерпінням чекаємо кожного номера. А я як вчитель початкових класів часто використовую дуже цікаву сторінку для наймолодших «Мультляндію» на уроках та в позаурочний час. Нехай у вашому редакційному домі завжди панують мир та злагода, а в серці — доброта. Нехай ваша праця буде у задоволення, а нам — читачам — приємні хвилини дарує», — Валентина Громик, с. Липне, Ківерцівський р–н.
«Завжди виписую «Волинь–нову» на цілий рік. Висилаю квитанцію на приз, хочу виграти велосипед, бо у мене вже старий, я на ньому до церкви їжджу. Дякую вам за газету», — Марія Поліщук, 83 роки, с. Дерно, Ківерцівський р–н.
«Наша газета соковита на всі пори року. Восени запашними яблуками, бо є кулінарні рецепти з овочів і фруктів, зимою — солодкою кутею і веселою колядою, весною — пахучою вербою і паскою смачною. А літом багата цвітом, пшеницею і житом, цілющою волинською чорницею», — Лідія Гринюк, м. Луцьк.
Дякуємо нашим дорогим читачам за хороші слова, підтримку, довіру і бажаємо у хорошому настрої та доброму здоров'ї ще багато років зустрічати новий день разом із улюбленою газетою «Волинь–нова»!


 


СПИСОК ПЕРЕМОЖЦІВ АКЦІЇ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПЕРЕДПЛАТИ НА 2017 РІК*
Закінчення. Початок у номерах за 16 та 18 березня


Плед:
Янюк М.І. (с. Словатичі, Ківерцівський р-н), Лебіга В.П. (с. Сокиричі, Ківерцівський р-н), Вальковець М.Й. (с. Мочулище, Дубровицький р-н), Семенюк О.М. (м. Ківерці, вул. Некрасова, 1), Котюк О.Г. (с. Ладинь, Любомльський р-н), Будь Г.М. (с. Комарове, Маневицький р-н), Антончик І.Ф. (с. Підкормілля, Любешівський р-н), Балдич М.О. (с. Гораймівка, Маневицький р-н), Артишук В.П. (с. Угриничі, Любешівський р-н), Смічик І.Д. (с. Череваха, Маневицький р-н), Присяжний К.А. (смт Любешів, вул. Пушкіна, 23), Демчук П.О. (с. Матейки, Маневицький р-н), Ліштван А.І. (с. Бірки, Любешівський р-н), Бондарук Є.В. (с. Городище-2, Луцький р-н), Собчук П.Г. (с. Коритниця, Локачинський р-н), Дьомін О.С. (с. Маньків, Локачинський р-н), Тіхтей В.Ф. (с. Романів, Луцький р-н), Артишук А.В. (с. Соснівка, Камінь-Каширський р-н), Смолярчук М.О. (м. Камінь-Каширський, пров. Некрасова, 13), Остапюк В.М. (с. Новоугрузьке, Любомльський р-н), Прокоп'юк Г.М. (м. Рожище, вул. Квітнева, 37), Стасюк С.А. (с. Пересіка, Турійський р-н), Прус Т.Н. (с. Цміни, Маневицький р-н), Кунь В. (cел. Благодатне, м. Нововолинськ), Кравчук М.М. (м. Ковель, вул. Незалежності, 23/26), Іщук Т. (с. Бережанка, Горохівський р-н), Воробій Л. (с. Грибовиця, Іваничівський р-н), Козаков В.І. (м. Луцьк, вул. Арцеулова, 3/32), Захарчук Б.В. (с. Підбереззя, Горохівський р-н), Луцюк Є.М. (с. Мирне, Горохівський р-н), Загранична Т. І. (смт Клевань, вул. Незалежності, 48/2, Рівненський р-н), Воробей М.І. (с. Городок, Луцький р-н).


Чайник:
Петренко В. (смт Локачі, вул. Миру, 34), Найдич Н.Ф. (с. Брониця, Камінь-Каширський р-н), Сулімук Л.Я. (с. Перевали, Турійський р-н), Губарик О.В. (с. Цир, Любешівський р-н), Бартошук М.М. (смт Мар'янівка, вул. Соборна, 35, Горохівський р-н).


Рушник:
Нерода Л.М. (с. Дубище, Ківерцівський р-н), Павлович А.Ф. (с. Старе Село, Рокитнівський р-н), Пасічнюк Т. (с. Ратнів, Луцький р-н), Дмитрук В.А. (с. Дідичі, Ківерцівський р-н), Мартинюк Г.В. (с. Завітне, Ківерцівський р-н), Міщук М.П. (смт Торчин, вул. Коцюбинського, 5, Луцький р-н), Панасюк Г.Г. (с. Бубнів, Локачинський р-н), Кудряшова Н.М. (с. Залухів, Ратнівський р-н), Потисюк В.Н. (с. Растів, Турійський р-н), Покидюк Г.М. (с. Велика Яблунька, Маневицький р-н), Карбовський О.А. (смт Турійськ, вул. І.Франка, 12), Сітовська О.І. (с. Оконськ, Маневицький р-н), Баранчук Н.К. (с. Бихів, Любешівський р-н), Кудлюк Н.П. (смт Любешів, вул. Грушевського, 27), Чепенюк О.І. (с. Байківці, Ковельський р-н), Гаврилюк П.П. (с. Залаззя, Любешівський р-н), Романюк Г.Г. (с. Мишів, Іваничівський р-н), Перванчук О.О. (с. Угринів, Горохівський р-н), Бишевич Л.Г. (с. Зарудчі, Любешівський р-н), Шумчук В.С. (с. Козятин, Горохівський р-н), Дячук Р.М. (м. Луцьк, вул. Конякіна, 27/11), Гергель О.Ф. (с. Волиця-Лобачівська, Горохівський р-н), Приймачук В.А. (м. Камінь-Каширський, вул. Кузнецова, 3), Сулім К.М. (м. Любомль, вул. У. Армії, 88), Ващук С.П. (смт Маневичі, вул. Ринкова, 22б/1), Лагода І.І. (с. Черче, Камінь-Каширський р-н), Андросюк К.С. (с. Раймісто, Рожищенський р-н), Демчук Г.П. (с. Чорниж, Маневицький р-н), Хацьор Г.М. (смт Головне, вул. Калініна, 25, Любомльський р-н), Ковальчук І.С. (с. Воєгоща, Камінь-Каширський р-н), Місечко В.В. (с. Познань, Рокитнівський р-н), Терновик Г.В. (м. Горохів, вул. Героїв УПА, 12).


Набір побутової хімії:
Курдельчук Л.П. (с. Борохів, Ківерцівський р-н), Антонюк В.П. (с. Гайки, Турійський р-н), Колтунович О.В. (с. Гірки, Любешівський р-н), Новосад М.І. (с. Печихвости, Горохівський р-н), Павлюк О.С. (с. Красноволя, Маневицький р-н), Дарчич Л.Я. (с. Хутомир, Любешівський р-н), Мельник М.М. (с. Велика Осниця, Маневицький р-н), Видерко Л.М. (с. В'язівне, Любешівський р-н), Кравець І.А. (с. Костюхнівка, Маневицький р-н), Хомич О. (с. Губин-1, Горохівський р-н), Левчук В.С. (м. Луцьк, просп. Соборності, 30а/96), Савчук Н.М. (с. Лишнівка, Маневицький р-н), Ігнатишина Г.С. (с. Метельне, Ківерцівський р-н), Якимчук М.М. (с. Піддубці, Луцький р-н), Антонюк М.П. (с. Охотин, Луцький р-н), Павлюк Н.І. (с. Квасовиця, Локачинський р-н), Фурманюк І.А. (с. Гута, Ратнівський р-н), Багнюк О.М. (с. Вишнів, Любомльський р-н), Яковлєв С.М. (с. Сокіл, Рожищенський р-н), Сушик М.І. (с. Масловець, Любомльський р-н), Дмитрук І.С. (м. Устилуг, вул. Гагаріна, 22, Володимир-Волинський р-н), Цьось В.В. (с. Любохини, Старовижівський р-н), Марчук В.К. (с. Хренів, Іваничівський р-н), Сич П.А. (с. Радовичі, Іваничівський р-н), Руднюк В.Й. (с. Поворськ, Ковельський р-н), Киричук М.В. (с. Ворончин, Рожищенський р-н), Назаревич Г.М. (с. Нуйно, Камінь-Каширський р-н), Задерей М.В. (с. Гута Боровенська, Камінь-Каширський р-н), Клімчук М.К. (с. Тоболи, Камінь-Каширський р-н), Оліферчук Ф.І. (с. Піщане, Камінь-Каширський р-н).


Парасолька:
Козлинець Г.А. (м. Ківерці, вул. Квартальна, 3/7), Кушнір Р.І. (с. Промінь, Луцький р-н), Мельник Г.П. (с. Боровне, Камінь-Каширський р-н), Доманчук В.П. (смт Ратне, вул. Партизанська, 94), Тислюк В. (с. Тристень, Рожищенський р-н), Бойчук І.Л. (с. Пустомити, Горохівський р-н), Сінчук К.К. (с. Лахвичі, Любешівський р-н), Германюк О.О. (с. Гута-Лісівська, Маневицький р-н), Кундик В.П. (с. Селісок, Любешівський р-н), Іващик О.І. (с. Троянівка, Маневицький р-н).
*Під подарунком мається на увазі придбання товару за 0,01 грн з ПДВ.

Telegram Channel