Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Клімкін: Україна веде переговори на випадок нового вторгнення Росії

Навіть наші найближчі союзники й сусіди не будуть воювати на нашій території, але на допомогу можна сподіватися, наголосив очільник МЗС

Україна веде переговори із західними союзниками на випадок нового вторгнення Росії. Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує 5Канал



"Ми ведемо переговори на випадок всіх можливих сценаріїв російських дій. Вдаватися в деталі в рамках публічного інтерв'ю я навмисне не буду".



Відповідаючи на питання про те, чи допоможуть Україні найближчі союзники у разі нової повномасштабної агресії Росії, глава МЗС України сказав: "Зараз скажу те, що можу сказати. Це не означає, що я скажу що-небудь, що не відповідає дійсності. Але хочу, щоб ви правильно зрозуміли: у відповіді на це питання я не можу сказати все... Так ось. По-перше, саме в тих умовах, які склалися зараз, – я не кажу, що це не може змінитися завтра чи післязавтра, – навіть наші найближчі союзники й сусіди не будуть воювати на нашій території".


Відповідаючи на репліку про те, що в будь-який момент війська, які Росія тримає як на окупованих територіях в Україні, так і на кордоні, можуть піти вперед, чи будуть в таких умовах союзники допомагати Україні або спостерігати, міністр сказав: "Ключове, що я сказав: станом на сьогодні і в сьогоднішніх умовах за нас воювати не будуть. А допомагати - безумовно, так".


Відповідаючи на питання, чи веде Україна переговори на випадок продовження вторгнення російських військ, глава МЗС сказав: "Ми ведемо переговори на випадок всіх можливих сценаріїв російських дій. Вдаватися в деталі в рамках публічного інтерв'ю я навмисне не буду".


Клімкін також наголосив: "Кожен агресивний крок РФ - визнання документів терористів, якісь папірці про визнання кордонів, інші провокації – це московський сценарій, а не випадковість. Ми це добре розуміємо. У тому числі реалістично оцінюємо всі ці так звані навчання в РФ "Захід - 2017". Всі можливі сценарії ми опрацьовуємо разом з нашими партнерами на Заході".

Telegram Channel