Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Лише в цьому році на Волині виявлено 16 корупціонерів

Про це у повідомили у прокуратурі області під час спільного брифінгу заступника прокурора Сергія Єфремова та представників Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем»

Як розповів начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Леонід Сасюк, в минулому році до суду скеровано 53 провадження про кримінальні правопорушення з ознаками корупції, з них 31 про отримання неправомірної вигоди. «До кримінальної відповідальності притягнуто 59 осіб, в тому числі 29 працівників правоохоронних органів», – зазначив чиновник.



До суду вже скеровано 12 таких проваджень, в тому числі 6 про одержання неправомірної вигоди



За словами Леоніда Сасюка, до суду скеровано 74 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами їх судового розгляду 50 посадовців різного рангу притягнуто до адміністративної відповідальності.
«Вже за 2 місяці 2017 року виявлено 16 корупційних кримінальних правопорушень, за якими розпочато 13 кримінальних проваджень. До суду вже скеровано 12 таких проваджень, в тому числі 6 про одержання неправомірної вигоди», – заявив начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції. – Крім того, складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією».
Та в обласній прокуратурі стурбовані, що покращення статистичних показників, на жаль, не збільшують суспільний інтерес та довіру до органів прокуратури. «Боротьба з корупцією у всіх її проявах на часі є актуальною не лише для правоохоронних органів, кожен з присутніх повинен долучитися до цієї непростої роботи», – звернувся Леонід Сасюк до журналістів.



Telegram Channel