Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Виявляти корупціонерів на Волині допомагають громадські активісти

Завдяки активній співпраці Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», в тому числі і на теренах Волині з правоохоронними органами виявлено низку порушень вимог антикорупційного законодавства, законодавства у сфері публічних закупівель

Всеукраїнський рух з протидії політичній корупції «Під контролем» діє з травня 2016 року, як об’єднання регіональних громадських організацій, які послідовно протягом останніх років борються із корупцією у регіонах України. Наразі до Руху входять близько 70 громадських організацій. 



Головне завдання Всеукраїнського руху «Під контролем» – систематизація та виявлення ознак корупції в діяльності місцевих депутатів, мерів міст та посадових осіб державних органів влади.



Головне завдання Всеукраїнського руху «Під контролем» – систематизація та виявлення ознак корупції в діяльності місцевих депутатів, мерів міст та посадових осіб державних органів влади. Про це у Луцьку розповів політолог Сергій Таран на спільному брифінгу з представниками Волинської прокуратури.
Відзначено, що у результаті співпраці Руху з прокуратурою, виявлено низку порушень вимог антикорупційного законодавства, законодавства у сфері публічних закупівель. «За результатами опрацювання інформації, наданої активістами, у більшості випадків вона підтвердилася», – розповів начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Леонід Сасюк. Зокрема, правоохоронцями області складено 5 протоколів, про вчинення адміністративних правопорушень, в тому числі 4 пов’язаних з корупцією, які розглянуті судом, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності. «Крім того, до ЄРДР внесено відомості щодо 6 кримінальних правопорушень з ознаками корупції, зареєстровано 4 кримінальних провадження, 1 кримінальне провадження уже розглянуто судом, винна особа притягнута до кримінальної відповідальності. У інших кримінальних провадженнях триває досудове розслідування» – поінформував Леонід Сасюк.

Telegram Channel