Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Кремль уже запевняє, що не збирається визнавати так звані «ДНР» та «ЛНР»

А визнання їхніх «паспортів» – «тимчасовий крок»

У Росії стверджують, що питання про визнання «ЛНР» і «ДНР» не стоїть взагалі. Про це заявив член Радбезу РФ та голова Вищої ради партії «Единая Россия» Борис Гризлов, повідомляє УНІАН з посиланням на ТАСС.


При цьому Гризлов також заявив, що визнання «паспортів ЛНР і ДНР» тимчасове.



Для громадян, які отримали «паспорти» невизнаних «ДНР» і «ЛНР», діють ті ж міграційні правила, що й для громадян України.



«Характер визнання паспортів ЛНР і ДНР теж тимчасовий, офіційно скажу як є – до виконання Мінських угод. Тобто це правильний крок, але дипломатичний. В даний момент, скажімо так, питання про визнання ДНР і ЛНР не стоїть. Ми намагаємося працювати по Мінських угодах», – сказав Гризлов.


Нагадаємо, люди з паспортами «ДНР» і «ЛНР» в Росії прирівняні до громадян України й кожні 90 днів зобов'язані залишати РФ. Але російська влада не стала надавати мешканцям так званих республік спрощений порядок перебування на території країни. Для громадян, які отримали «паспорти» невизнаних «ДНР» і «ЛНР», діють ті ж міграційні правила, що й для громадян України. Вони можуть перебувати на території Росії, не маючи дозволу на проживання, не більше 90 днів поспіль, після чого мають на 90 днів залишити країну. 

Telegram Channel