Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Депутати Горохівської районної ради кличуть на своє засідання нардепа Мартиняка

Волинь-нова

Депутати Горохівської районної ради кличуть на своє засідання нардепа Мартиняка

Адже справ, які можна було б вирішити з представником у Верховній Раді, є багато

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


На сесію Горохівської районної ради прибули 32 депутати. Сесійне засідання відкрив і вів голова районної ради Тарас Щерблюк.


Найперше підтримали запити депутатів Володимира Суся щодо передачі приміщення колишньої школи у село Скриголове на баланс Скриголівської сільської ради і Леоніда Кравчука щодо надання матеріальної допомоги онкохворому.  



Найперше підтримали запити депутатів Володимира Суся щодо передачі приміщення колишньої школи у село Скриголове на баланс Скриголівської сільської ради.



Озвучуючи запит, Леонід Кравчук наголосив на дотриманні «соціальної справедливості», коли йдеться про визначення сум матеріальних допомог. Вважаючи акцент слушним, Тарас Щерблюк вніс пропозицію про те, щоб частину коштів із перевиконання доходної частини загального фонду районного бюджету, наприклад, за півріччя, спрямовувати депутатам (кожному – пропорційно) на забезпечення виконання депутатських повноважень, оскільки з проханнями про матеріальну допомогу виборці звертаються до кожного обранця.  Зі слів Тараса Щерблюка, така практика вже успішно діє у багатьох районах Волині. Як прозвучало, пропозиція залишається на етапі опрацювання.


Відтак схвалили  ряд звернень до Президента України, Голови Ради Національної безпеки і оборони України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України Юрія Луценка, а також голів обласних рад.  А саме: Звернення депутатів Горохівської районної ради щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України,  Звернення депутатів Горохівської районної ради про недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі (інформував Василь Пащук),  Звернення депутатів Горохівської районної ради щодо блокади банків із російським капіталом (інформувала Валентина Магурчак), а також Звернення депутатської фракції Аграрної партії України у Горохівській районній раді щодо збереження ефективного та раціонального використання національного використання національного надбання – українських земель, яке теж буде скероване до керівників держави, а ще – до Народного депутата України Сергія Мартиняка (інформувала Галина Дзецько).


Депутати погодилися з реплікою Галини Дзецько передати Звернення фракції аграріїв особисто в руки Сергієві Мартиняку і водночас забажали його присутності на сесіях районної ради. Мовляв, справ, які можна було б вирішити з представником у Верховній Раді, у Горохівщини є багато.

Telegram Channel