Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Балаклії чути поодинокі вибухи (фото)

Волинь-нова

У Балаклії чути поодинокі вибухи (фото)

Автоцистерни підвозять воду пожежним танкам

Станом на ранок 26 березня у Балаклії Харківської області на території арсеналу продовжуються поодинокі вибухи різної потужності, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.



Для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина розгородження (ІМР).



Упродовж 25 березня пожеж на території Балаклії та прилеглих населених пунктів не зафіксовано. За даними ДСНС, для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина розгородження (ІМР). Для підвезення води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни.


На цей час газопостачання у місті Балаклія не відновлено. Натомість по станції Балаклія 25 березня відновлено рух залізничного транспорту. Закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події. Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснюють очищення території міста Балаклія та Балаклійського району від вибухонебезпечних предметів та залишків боєприпасів. Повністю очищено 5 із 9 секторів секторів міста (2 сектори протягом 25 березня). Всього з початку робіт вилучено 820 вибухонебезпечних предметів.


До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 одиниць спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків). Місцеві органи влади організували комісійне обстеження пошкоджених будівель міста та району з визначення обсягів руйнувань. Всього створено 20 груп для комісійного обстеження у складі представників проектних організацій, працівників райдержадміністрації та депутатів міської ради


 Волонтерські організації та Червоний Хрест надали гуманітарну допомогу – близько 60 тонн продуктів харчування; медикаментів на суму понад 470 тис. грн; ковдри та матраци – 800 комплектів. В зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю понад 2 тис. 663 особи та 236 одиниць техніки. На залізничній станції Шебелинка чергують два пожежних потяги Укрзалізниці.

Telegram Channel